Чому подорожчав проїзд у село Рованці

15 Грудня 2016, 16:05
8426 Джерело: Фото Юрія Ліснічука

На території Боратинської сільської ради підвищили ціну на проїзд в маршрутці №210 сполученням «Луцьк – Рованці».

Про це Район.Луцьк повідомив місцевий житель Василь Сац через форму додати новину.

За коментарем ми звернулися до заступниці директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Наталії Остапкович.

Підвищення ціни на проїзд вона пояснила тим, що регулювання тарифів на приміських та міжміських маршрутах відмінили з 2015 року.

«Згідно постанови Кабінету Міністрів з травня 2015 року відмінено регулювання тарифів на приміських та міжміських маршрутах. Обласні державні адміністрації не регулюють тарифи на приміському та міжміському транспорті. Регулюються ціни тільки на міському транспорті», – розповіла Наталія Остапкович.

Також вона повідомила, що гранична ціна проїзду по Рованцях становить 5 гривень 30 копійок.

«Якщо я не помиляюся, гранична ціна по Рованцях – 5,30 гривень. Ця ціна встановлена ще розпорядженням голови ОДА до прийняття постанови Кабміну. Підприємець бере за проїзд 4,5 гривні. Тобто, він навіть не бере ту граничну вартість, яку затвердили в розпорядженні, хоча на сьогоднішній день він має право встановити таку вартість проїзду, яку сам затвердить», – повідомила чиновниця.

Також Наталія Остапкович розповіла, чому перестали їздити автобуси на маршруті 213 «Луцьк – Голишів», який запустили в середині листопада.

«Цю маршрутку ніхто не відміняв. Вона поїде з весни. Підприємець виїхав на маршрут, сказав, що люди мало ознайомлені. Проте він зобов’язався виконувати перевезення з 1 березня, коли збільшиться світловий день. З весни цей маршрут матиме розклад і буде курсувати», – зазначила пані Наталія.

Олександр РОГАЛЕВИЧ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
15 Грудня 2016, 19:49
Тому що мінімалка буде 3200
15 Грудня 2016, 23:34
Як це , люди мало знали про маршрут,цей маршрут їздив рік назад і два назад?????????Поїздив пару днів і різко зник , люди не знали про маршрут???????Просто надавили на підприємця,бо там проїзд був з Рованець 3 грині.І підприємець Рованецької маршрутки зразу підняв ціну на перевезення!!!!То хай собі їздить ,половину пасажирів він вже втратив!!!!!!!!Люди підуть пішки з Рованців і будуть доїжати на роботу нормальними маршрутками,з нормальними і вічливими водіями!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06 Березня 2017, 14:27
Відстань від Старого ринку до Рованців всього 7 км, тобто це самий найкоротший маршрут. Але підприємець ніяк не нажереться та нахабно підвищує тариф, встановлюючи непомірні суми. Водій їздить, як йому заманеться, у вихідні всьго до 18 години, ні з дітьми вийти погуляти, ні в гості навідатись. А з Голишівським водієм влаштували розбірки, той і перестав їздити. Нещасні люди в ціх Рованцях-ні до сільської ради не добратись, ні до ФАПу, один проїзд з пересадками в дві сторони обходиться в 20 грн., нікому немає ніякого діла.Всі люди працюють в Луцьку, податки платимо до Луцька, а рахуємось в селі, яке дивним чином розташовано посередини міста.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром