Лучан запрошують на зустріч із режисерами короткометражок

16 Жовтня 2019, 17:45
1755

У Луцьку відбудеться зустріч із режисерами проєкту «Від ідеї до екрану», у рамках якого зняли три короткометражні фільми про життя українців в умовах військової агресії на Сході.

Про це інформують організатори.

Зйомки припали на серпень та вересень цього року і відбулися в різних регіонах України: у Хмельницькій, Київській та Полтавській областях. Усі стрічки об’єднує одна наболіла і гостра тема — життя звичайних українців в умовах військової агресії на сході України. Режисери покажуть свої фільми, поділяться практичним досвідом зйомок кіно в Україні, поспілкуються з аудиторією і розкажуть про свій шлях «Від ідеї до екрану».

Зустріч розпочнеться завтра, 17 жовтня, о 10:00 за адресою проспект Волі, 13. В програмі заходу:

1. «Остання війна» (режисер Кирил Гриша) – стрічка розповідає про колишнього «афганця», який так і не зміг собі пробачити помилки молодості й досі мучиться докорами сумління. Зараз, коли бачить, що на рідній Донеччині повторюється те саме, хоче цьому запобігти. Але зрозумівши, що існуюча система є мутованою і прогресуючою версією старої заідеологізованої радянської системи, а виховані нею рядові виконавці займаються своїми безчинствами свідомо (використовуючи цю ідеологію для своєї користі), він оголошує цій системі війну, водночас спокутуючи гріхи молодості.

2. «Час собак» (режисерка Ольга Світлична) - Василь з глухонімою донькою Олександрою переїжджають з міста в невеличке село поблизу Слов'янська. Василь викладає в школі, Олександра готується до вступу до міжнародного університету «Розвитку людини «Україна», але їхнє плани руйнуються внаслідок бомбардування російських сил. Перед евакуацією, коли речі зібрані і герої готові до від'їзду, Василь гине від вибуху по дорозі за хлібом. Олександра виїзджає з села сама.

3. «Тумани» (режисер Володимир Бакум) – сім’я, яка проживає у зоні конфлікту стає перед вибором, або залишитись у сірій зоні або назавжди поїхати і забути все своє попереднє життя. В пік наближення війни до містечка, раптово помирає голова сім’ї, старший син приїжджає забрати одиноку матір із зони конфлікту, і не так все просто,тому що на заваді стає молодший син, який раптово потрапляє у смертельну небезпеку. Тепер у чоловіка вже дві біди, врятувати брата та вмовити матір на переїзд.

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром