«У журналістиці важко бути інтровертом»,  – Катерина Дулапчій

16 Жовтня 2019, 14:15
2416

У Луцьку відома медійниця Катерина Дулапчій розповіла юним лучанам про особливості професії журналіста, власний досвід у цій справі та головні «підводні камені» журналістики. 

Зустріч з підлітками відбулася у вівторок, 15 жовтня, повідомляє 12 канал.

До луцького «Молодіжного центру» прийшли десятки захоплених та зацікавлених школярів і студентів. Найважливіше питання, яке їх хвилювало: «Як потрапити до світу журналістики?».

Катерина Дулапчій розповіла про власний досвід, підводні камені у медіа-сфері, благодійність та багато іншого. Детальніше – у цитатнику медійниці.


***********************
«Журналістика – це внутрішній стан. Він  вічний та ніколи не завершується. Це відчуття, коли ти постійно щось хочеш знати. Якщо ви помітили, замість того, аби вести лекцію, я почала питати про вас, адже мені дійсно цікаво, хто ви».

***********************

«Люди, які хочуть щось дізнатися, уже мають нахил до журналістики. Ви хочете розвиватися і вам усе цікаво».


***********************

«У журналістиці важко бути інтровертом. У нас є класний представник – Поліна Березюк, хороший фотограф. Вона прийшла пробуватися у журналістиці. Дівчина – інтроверт, тому через фотооб’єктив вона найкраще розкриває суть матеріалу».

***********************

«Ви повинні знати, що журналістика – це вірус. Якщо ви потрапите у це річище, то вже нікуди від нього не дінетеся. Ця професія стає повноцінною частиною вашого життя. Ви ніколи не перестаєте бути журналістом».


***********************

«Цього року я здобуваю магістра психології, адже мені постійно цікаво вивчати людину».

***********************

«Телевізійник бачить картинками. Він має написати дуже мало тексту, але зробити так, аби картинка дуже яскраво показала саму подію. Зараз важливо дати класну картинку. Це стосується як інтернету, так і телебачення».

***********************

«Журналістика – це не просто прийти, написати новинку і піти. Це мозок, який постійно працює на розширення сприйняття і передачі. Журналісти – це люди-трансформатори, які видають інформацію. Чим більше ви розвиваєтеся, тим краще подаєте інформацію».


***********************

«Журналістика, піар та маркетинг, на мою думку – похідні одна від одної. Сьогодні, якщо ти не займаєшся самопіаром, твій бренд чи компанія не будуть розвиватися. Рекламу не будуть дивитися, якщо власник прихований від споживача. Якщо ти не будеш робити рекламу, як можна займатися маркетингом і планувати щось? І все одно основа цього всього – журналістика».

***********************

«У своєму житті я перепробувала дуже багато професій: директор заправки, власниця салону краси у Києві, реклама, організація концертів, але все одно завжди поверталася до журналістики».

***********************

«Для журналіста існує три підводні камені. Перший – це «корона». Коли юний журналіст вперше бачить себе у кадрі він забуває про усе на світі і починає милуватися собою. Психологічно – це нормальна реакція, але журналіст повинен у кадрі не себе лише розкривати, а сюжет.

Другий – алкоголь. Медійника завжди хочуть пригостити на різних заходах типу день села, фестивалі,  ярмарки, тощо

Третій – цинізм. Протягом дня журналіст пропускає через себе дуже багато інформації, як позитивної так і негативної. Почуття та співчуття притупляються. Це дуже великий мінус, тому не потрібно забувати про доброту. Весь свій колектив я залучаю до благодійності, аби не забували про співчуття до людей».


Опісля зустрічі усі охочі поставили Катерині питання, але головне – знайшли відповідь на запитання «Як знайти себе у журналістиці».



Читайте також: Ректор луцького вишу придумав, як співпрацювати з німецькими підприємствами

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром