«Без стратегічного плану комплексний розвиток міста неможливий», – Григорій Недопад

16 Жовтня 2019, 13:53
1976

У Луцьку пів року працювали над детальним аналізом динаміки розвитку міста у 2018-2019 роках. Ці роботи здійснили у рамках розробки стратегії розвитку міста, яка дозволить бачити перспективу наперед та стане подальшим планом дій у всіх напрямках суспільного життя.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

За словами посадовця, місту дуже потрібна власна стратегія розвитку.

«Без стратегічного плану комплексний розвиток міста неможливий. Саме тому вже пів року в Луцьку ведемо потужну наукову роботу із залученням фахових спеціалістів, які розробили детальний аналіз динаміки розвитку Луцька у 2018-2019 роках в рамках розробки стратегії розвитку міста. Вчора науковці Олександр Ханін та Світлана Сальнікова презентували свої експертні висновки та напрацювання. І це – лише початковий етап аналітичної роботи. Пророблено важку аналітичну працю і зібрано дані, які допоможуть виявити слабкі та сильні сторони в житті Луцька, а також дозволять уникнути помилок минулого під час руху в майбутнє. Використовуємо SWOT-аналіз – метод стратегічного планування, який полягає у повному виявленні можливостей, загроз, сильних і вразливих сторін міста. Вивчаємо і зауваження до стратегій розвитку Києва, Львова, інших міст, щоб врахувати допущені помилки і уникнути їх появи під час розробки стратегії у Луцьку», – йдеться у дописі.  

Також перший заступник мера повідомив, що після детальної аналітики перейдуть до фази напрацювання цілей, задач, пріоритетних сфер розвитку, конкурентних переваг Луцька, зміцнення слабких сторін, посилення економічного потенціалу тощо. Процес розробки стратегії складний, тому до нього залучать науковців, економістів, соціологів, маркетологів, стратегічних менеджерів та IT-фахівців.

«Робота триває і від фази аналітики ми поступово будемо переходити до напрацювання практичних стратегічних цілей», – резюмував посадовець.

Читайте також: У Луцьку думають над встановленням підземних контейнерів для сміття

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром