Луцьк: активіст «інспектував» суд, який мають ремонтувати за майже 30 мільйонів

16 Жовтня 2019, 13:00
2874

Луцький активіст Сергій Рижков побував у приміщенні Господарського суду Волинської області, аби зрозуміти, чи дійсно воно потребує ремонту за майже 30 мільйонів гривень. 

Відео із візтиу він виклав на своїй сторінці у Facebook.

Чоловік зайшов всередину та повідомив, що хоче принаймні візуально оглянути приміщення, аби зрозуміти, на що хочуть витратити майже мільйон доларів. Відтак, він розповів, що хоче зняти на відео, пройтися всередині і подивитися аварійні ділянки тощо.

Представниця суду, яка спілкувалася із Рижковим, розповіла, що суд востаннє ремонтували поточно у 2003 році. Також жінка повідомила, що суд – приміщення із обмеженим доступом, сюди приходять особи, які беруть учать у засіданнях, окрім того, є певні документи з обмеженим доступом тощо. Відтак, вона запропонувала звернутися до судді та спитати дозволу.

За її словами, суд неодноразово звертався щодо отримання коштів на капітальний ремонт, заміну каналізації тощо. Також суд неодноразово отримував приписи від пожежників, що певні панелі є пожежонебезпечними та потребують заміни. Однак раніше жодних коштів на їх заміну не було. Приміщення раніше належало іншим установам, тож коли сюди прийшов суд, тут робили мінімальний капітальний ремонт. Однак відтоді змінилося чимало норм, та й при переході суду на електронну систему необхідно вирішити низку пробленм щодо комплексної системи захисту інформації. Тож примщення має відповідати новим технічним завданням.

Окрім того є низка проблем з вбиральнею, двері не пристосовані для пересування людей на візках тощо. Тому ремонт приміщення – важлива потреба.

Детальніше – у відео.

Читайте також: У Луцьку планують відремонтувати суд за майже 30 мільйонів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром