Ректор луцького вишу придумав, як співпрацювати з німецькими підприємствами

15 Жовтня 2019, 22:09
2714

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан провів зустріч із новим головою спілки «Мости дружби в Україну», випускником Лесиного вишу Олександром Міщанчуком.

Зустріч відбулася 15 жовтня, – йдеться на сайті університету.

До обговорення напрямів співпраці та реалізації нових проєктів між СНУ імені Лесі Українки та спілкою «Мости дружби в Україну» також долучилися проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Анна Данильчук, проректор з науково-педагогічної і господарської роботи та матеріально-технічного забезпечення Василь Подляшаник, професор Віра Хайдемейєр, начальник відділу міжнародних зав’язків Марта Сидорук та працівник цього структурного підрозділу Олександр Міщук.

Варто зазначити, що співробітництво між університетом і спілкою «Мости дружби в Україну» триває понад 18 років. І неабияка заслуга в цьому колишнього голови спілки, почесного професора СНУ імені Лесі Українки Карла-Германа Крога. За цей період у Німеччині пройшли стажування чимало студентів волинського вишу, започаткували партнерські відносини із закладами вищої освіти Німеччини (Падеборнським університетом, Вищої технічною школою краю Ліппе). За сприяння спілки колектив університету знайшов нового друга та партнера – німецького політика, а нині вже почесного професора СНУ імені Лесі Українки Елмара Брока.

На початку зустрічі ректор Ігор Коцан та Олександр Міщанчук одразу відзначили, що всі діючі програми зі студентського обміну та проєкти між університетом та спілкою продовжать. Зі свого боку ректор Ігор Коцан запропонував нову ідею для співробітництва – сприяти і розширювати співпрацю між університетом та німецькими підприємствами на принципах концепції дуальної освіти, яку нині впроваджують в Україні. Адже в Німеччині такий механізм співпраці науки та бізнесу вже працює багато років і добре налагоджений.

Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Анна Данильчук та начальник відділу міжнародних зав’язків Марта Сидорук обговорили з Олександром Міщанчуком головні вектори міжнародного співробітництва університету, реалізовані проєкти та навчання іноземних студентів.

У підсумку учасники зустрічі домовилися про деталізацію концепції проєкту і подальшу роботу зі створення центру дуальної освіти за участю німецьких підприємств на базі СНУ імені Лесі Українки. Зацікавлені у спілці «Мости дружби в Україну» й у збільшенні кількості студентів, які володіють німецькою мовою та мають бажання взяти участь у програмі обміну. Саме над цими пріоритетами відтепер працюватимуть СНУ імені Лесі Українки та спілка «Мости дружби в Україну».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром