Луцька райдержадміністрація роздерибанила 3 гектари земель у «царському» селі

14 Грудня 2016, 15:09
1821 Джерело: За справедливість

У селі Боголюби Луцька районна державна адміністрація незаконно вилучила землі лісового фонду та надала їх для будівництва житла.

Про це під час прес-брифінгу «Представницька діяльність прокурора щодо поновлення порушених законних інтересів держави» розповів заступник прокурора Волинської області Ярослав Голинський у середу, 14 грудня.

Він повідомив, що згідно до вимог земельного законодавства вилучення земель можливе лише за згодою Кабінету Міністрів України. Проте Луцька райдержадміністрація проігнорувала вимоги закону. Перевищивши свої повноваження, вона незаконно розпорядилася земельними ділянками лісового фонду та передала їх 26 громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд. Загальна площа вказаних земельних ділянок становить 3 гектари,  а їх вартість – понад 800 тисяч гривень.

У листопаді цього року Прокуратура області вирішила повернути землі у державну власність та підготувала відповідні позовні заяви.

«Пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, ДП «Ківерцівське лісове господарство» до Луцької районної державної адміністрації, 26 власників земельних ділянок про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння», – зазначив Ярослав Голинський.

Невдовзі справу розглядатиме суд першої інстанції. 

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
14 Грудня 2016, 22:29
В якому році?
16 Грудня 2016, 02:07
Це ж яка вартість сотки? Копійки?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром