Олександр Плісецький вважає неправильним афішувати допомогу солдатам*

29 Вересня 2015, 13:53
2648

Досвідчений депутат Олександр Плісецький постійно ділиться набутими знаннями й досвідом з командою «Самопомочі».

 

За час роботи в міській раді політик зрозумів головне – вирішити багато проблем можна завдяки об’єднанню зусиль громади, бажанні влади та щоденній праці. Зміни втілити цілком реально, але потрібна воля усіх сторін. Олександр Плісецький намітив ряд питань, якими займатиметься в раді.

З його слів, наша країна в цілому не є сприятливою для розвитку бізнесу. Нинішня влада, уряд декларують спрощення умов ведення бізнесу, але це поки тільки декларації, і якщо якісь зміни і відбулись, то незначні.

«Що стосується Луцька, то не думаю, що наше місто якось особливо вирізняється серед інших міст по-особливому позитивному ставленні до бізнесу. Програми стимулювання бізнес-середовища, якщо і приймаються міською радою, то часто на це не вистачає коштів. Загалом, бізнес звик до того, що йому ніхто не допомагає, а лише заважає, тому підприємці в країні, як і в Луцьку зокрема, покладаються лише на себе, борючись часто не тільки з конкуренцією, а і з владою», – каже він.

Кандидат у депутати  вважає, що у місті має бути прийнята системна ґрунтовна програма розвитку і сприяння бізнесу, але вона має бути прийнята як складова концепції розвитку міста, яка дуже потрібна Луцьку.

«Самопоміч» зараз проводить обговорення проблем і перспектив, які є в місті, ми проводимо своєрідні «мозкові штурми» в експертних середовищах, в тому числі, і по напрямку бізнесу, які покликані виявити проблеми і напрацювати їх вирішення, розробии шляхи розвитку різних галузей й напрямків життєдіяльності міста. Ці напрацювання мають стати складовою майбутньої концепції розвитку міста, які ми обов’язково розробимо і втілимо в життя», – зауважує Олександр Плісецький.

Луцький політик переконаний, що успіх будь-якої справи – це важка праця над бізнесом, проектами і любов до того, що робиш.

«Намагаюсь постійно, в міру своїх можливостей, допомагати нашим героям, які воюють на сході. Не хочу афішувати, що, кому і скільки, бо вважаю, що це наш святий обов’язок – захищати свою Батьківщину, допомагати солдатам і рекламувати це якось неправильно. Поки мене не призвали у військо, я зобов’язаний підтримувати хлопців, які там. Коли призвуть, буду виконувати свій обов’язок на фронті», – ділиться своїми думками з приводу війни Олександр Плісецький.

Першою його серйозною громадською ініціативою було заснування у 2013 році соціального проекту «Краплина життя». Це об’єднання лучан, які добровільно стали донорами крові, щоб допомогти всім тим хворим, які потребують переливання.

«Основне завдання «Краплини життя» – популяризація донорства, а також формування бази донорів-добровольців, які готові безплатно здавати кров всім тим, хто цього потребує. Наша команда налічує близько 130 донорів, і кілька разів на тиждень ми здаємо кров хворим, які до нас звертаються, особливо часто ми допомагаємо діткам, які мають онкозахворювання. Якраз такі діти стали поштовхом особисто мені заснувати таку організацію», – каже кандидат у депутати.

На жаль, нарікає Олександр Плісецький, держава, яка мала б опікуватись цією надзвичайно важливою частиною медицини, обмежується тільки утримуванням центрів переливання крові, які лише приймають донорську кров. Ніхто не займається популяризацією цього важливого соціального явища, в державі немає системного підходу до реєстру донорів, і з ними ніхто практично не працює.

«Ця проблема перекладена на плечі хворих. Якщо ти захворів і маєш потребу у переливанні крові, тебе попросять привести донорів, але не всі, можуть мобілізувати родичів, знайомих для здачі крові. Є люди, які телефонують до нас і плачучи просять допомогти з донорами, оскільки не мають можливості їх знайти. Ми в таких випадках допомагаємо. Ось у цьому і полягає наша громадська ініціатива. До речі, завжди кажу, що щиро вдячний тим людям, донорам, які є членами «Краплини життя» і постійно відгукуються на прохання здати кров. Бували випадки, коли донор, знаючи, що є потреба у здачі крові, будучи у відрядженні, спеціально повертався в Луцьк, щоб здати кров. Ці люди – цвіт нашої нації, і чим більше їх буде, тим добрішою і успішнішою буде Україна».

Успішне місто для Олександра Плісецького – це місто, яке розвивається, в якому комфортно жити, приємно працювати, в якому легко відпочивати і навчатися, яке забезпечує сталий розвиток тим, хто хоче розвиватися.

«Успішне місто – це місто для кожного його мешканця. Багато міст Європи є своєрідним зразком успішних міст, хоч кожне з них, можливо, має свої проблеми, але, загалом, коли, перебуваючи там, ти аналізуєш інфраструктуру, транспорт, житло, відпочинкові зони і, головне, ставлення до людини, ти розумієш, що ці міста створені для людей. Такими містами мають стати всі міста в Україні. Це тривалий процес, але він невідворотній, ми європейська країна, і маємо будувати європейські міста».

Олександр Плісецький буде корисним громаді Луцька, адже має досвід роботи в бізнесі. Він завжди каже, що люди бізнесу приносять креативність, активність, економічний тверезий розрахунок та прагматичний підхід до справи.

«Я знаю ситуацію з розвитком бізнесу в місті, області і маю власне бачення розвитку і сприяння бізнесовій активності. Маю успішний досвід роботи в якості депутата міської ради, в якій відпрацював чотири роки і звітуюсь про свою роботу. Через запити та звернення вдалося вирішити частину тих проблем, з якими звертався до різних підрозділів міської ради. Звернення були на різну тематику – починаючи від прохань про встановлення лавок під будинками і закінчуючи перевіркою роботи ЖЕКів. Не все вдається вирішити, і депутат не є всесильним, як, можливо, дехто думає, але частину проблем можна все ж вирішити через компетентність, тиск і вимогу до тих чи інших органів влади. Але загалом депутат не повинен робити дорогу на прибудинковій території чи ставити каналізаційні люки, депутат разом із владою має забезпечити створення умов для ефективної роботи на громаду органів влади і забезпечити контроль якісного виконання їх функцій».

На думку Олександра Плісецького, зараз потрібно кардинально змінити систему управління містами, районами, селами, вона поки не працює на простого мешканця.

«В  ради  іде досить потужна команда «Самопомочі», ми спільно розробили програму розвитку та реформування підходів до управління містом, областю. Ми несемо ідеологію, основними пунктами якої є те, що влада має бути прозорою та відкритою, службовець органів місцевого самоврядування має працювати не на себе, а в першу чергу  на громаду і бути помічником та порадником громадянину. Ми стверджуємо, що будь-яке місто, в тому числі і Луцьк, мають мати власний стратегічний план розвитку, який має бути написаний на 10-15 років і визначить, якими у нас мають бути дороги, забудови, яким має бути транспорт і відпочинкові зони, які галузі економіки мають стати пріоритетними і складуть основу наповнення бюджету та розвитку міста. План, який має бути розроблений на основі діалогу з громадським середовищем та врахувати європейський досвід розвитку міст. Ми пропагуємо принцип самоорганізації громади. До вирішення проблем наша команда готова долучитися, але ми просимо згуртуватись громаду і разом з нами активно працювати».

Свій досвід, знання Олександр Плісецький готовий використовувати у втіленні важливих проектів, в розбудову міста, області. Адже в наших руках успіх та розвиток нашого міста, активна громада, а прогресивний депутатський корпус та міський голова – запорука успіху міста.


«Я досить добре знаю житлово-комунальне господарство, зараз переломний момент у цій сфері, яка, можливо, найбільш проблемна, і з якою українець загалом і волинянин зокрема зіштовхується щодня. Я готовий займатись цією галуззю, а точніше долучитись до її реформуванням. Працював з лучанами і знаю, що вони досить мало поінформовані про свої права та можливості у цій сфері. Вважаю, що ми маємо максимально поінформувати волинян про нові зміни, новий закон, який дає можливість відмовлятись від послуг ЖЕКу і обирати іншого упорядника».
 

Олександр Плісецький переконаний, що потрібно навчити мешканців контролювати роботу ЖЕКів і долучатись до цього контролю, а ЖЕКи – заставити працювати ефективно.

«Ми повинні вести постійну роз’яснювальну роботу, яка стосується створення ОСББ і ОСНів, які можуть стати базою ефективного управління і самоорганізації, а кожному мешканцю донести, які переваги та недоліки є при створенні цих структур. Почавши з Луцька, ми повинні забезпечити можливість узаконення прибудинкових територій всім охочим мешканцям. Поруч з кожним будинком має стояти табличка, яка інформуватиме про межі прибудинкової території даного будинку. Мають бути внесені зміни в положення про встановлення тимчасових споруд, суть яких полягає у тому, що перед тим, як встановити тимчасову споруду поруч з будинком, міська влада має поінформувати про таке бажання мешканців будинку чи будинків і надати їм право висловитись з цього приводу. Окрема тема – тарифи, ми повинні боротись за те, щоб вони були справедливі. Загалом проблем у цій сфері багато, я описав своє бачення коротко по кількох, але команда «Самопомочі» за моєю участю готує свій план роботи по цьому напрямку, і я готовий його реалізовувати в обласній раді спільно з колегами, які працюватимуть у Луцькій міській та інших радах області».

Ще один напрямок з кількох, якими хотів би займатися у раді Олександр Плісецький, – це прийняття програми популяризації донорства. Також його цікавить напрямок бізнесу та інвестицій.

«Ми повинні створити сприятливі умови для ведення бізнесу як у Луцьку, так і в області. Залучення інвесторів – це нові робочі місця, зарплати, податки і загалом сталий розвиток нашої волинської громади. Я буду займатись цими питаннями незалежно від того, чи стану депутатом, чи ні, звичайно, будучи в раді вирішити ці проблеми буде значно простіше, але на все воля виборця, який, я вірю, зробить правильний вибір», – каже кандидат у депутати.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром