Як у Луцьку вшановували Героїв війни на Сході

14 Жовтня 2019, 14:41
2877

З нагоди Дня захисника України та свята Покрова Пресвятої Богородиці на Театральному майдані Луцька відбулося вшанування пам’яті лучан, загиблих під час виконання завдань в АТО/ООС на Сході України.

Покласти квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» прийшли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, заступник міського голови Ірина Чебелюк, представники обласної влади та небайдужі лучани, — повідомили у міській раді.

Вшанування продовжилось на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа, куди лучани дісталися автобусами, організованими за сприяння Луцької міської ради.

«Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати захисників України. Тих, для кого вона була понад усе. Тих, хто і сьогодні в лавах Небесної Сотні захищає її цілісність та незалежність. Тих, хто віддав за неї найдорожче — власне життя. 2014 рік розділив долю нашої країни на «до» і «після». Війна принесла горе, біду, страждання. Проте війна викликала також величезне піднесення патріотизму», — звернувся до присутніх Григорій Пустовіт.

Опісля пам’ять Героїв України вшанували хвилиною мовчання, а представники духовенства провели громадську панахиду за полеглими.

Читайте також: «Все було на грані», – рятівники товаришів Олексія Веремійчика на Люб'язі. ФОТО



























 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром