Що підготували у місті до новорічно-різдвяних свят

14 Грудня 2016, 11:42
2362

На час зимових святкувань у Луцьку відбудуться святкові заходи у закладах культури, спортивних закладах, а також благодійні акції.

Про це йшлося у вівторок, 13 грудня, під час оперативної наради у міського голови.

До новорічно-різдвяних свят на Театральному майдані традиційно встановлюють новорічне містечко, однак, цього року воно матиме дещо оновлений вигляд. Крім того, по-святковому оформлять площі та великі майдани у мікрорайонах міста та Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

До 19 грудня планують оновити святкову ілюмінацію на Театральному майдані та проспекті Волі. Для зручності громадян, у новорічну ніч цілодобово працюватиме громадський транспорт.

 

КУЛЬТУРНІ ЗАХОДИ

Більш як 70 новорічно-різдвяних заходів підготують у закладах культури міста.

Наразі уже розпочали святкувати у бібліотечних закладах та закладах клубного типу, де відбуваються майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів, народознавчі та інформаційні години, книжкові виставки тощо. В обласній універсальній науковій бібліотеці триває реалізація проекту «Фабрика Святого Миколая».

16 грудня в арт-галереї «Луцьк» відкриють виставку-презентацію «Янголи співають – Різдво зустрічають», де власні роботи презентуватимуть майстри народного мистецтва. Кожен охочий при допомозі майстра зможе тут виготовити різдвяний оберіг. В рамках проекту «Різдвяна майстерня» проведуть благодійні майстер-класи для дітей, які належать до соціально незахищених категорій.

Традиційно театралізоване дійство засвічення головної ялинки міста відбудеться 19 грудня о 16:00.

9 січня відбудеться фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», де вертепні вистави представлятимуть колективи закладів культури, загальноосвітніх закладів, а також громадські та релігійні організації.

14-15 січня запланували етно-фестиваль «Різдво у Луцьку». Родзинкою цьогорічного фесту будуть колоритні гурти колядників з Карпат, Польщі та Білорусі. В рамках фестивалю відбудеться святково-обрядове дійство «Три празники в гості», мистецький проект «Коляда з Тетяною Ціхоцькою», концерт камерного оркестру «ConMoto» музичної школи №2.

19 січня у Палаці культури відбудеться фестиваль «Різдвяні піснеспіви», а у мікрорайоні Теремно – традиційне свято «На Йордан вода цілюща».


 

СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

Підготували лучанам і святкові спортивно-масові заходи, які організовуватимуть представники управління з питань фізичної культури та спорту.

16-17 грудня в спортивному залі Луцького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей» (вулиця Станіславського, 52 а) відбудуться змагання з футзалу (серед юнаків 2004 року народження і молодші) між командами V групи (команди комунального закладу «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх») за програмою Спартакіади міста 2016 року.

17 грудня любителі екстремальних видів спорту в спортивному залі Луцької ЗОШ І-ІІ ст. №11- колегіум виборюватимуть звання найсильніших у відкритому чемпіонаті міста Луцька зі скелелазіння до Дня Святого Миколая.

17-18 грудня у приміщенні «Біла тура» (вулиця Будівельників, 11) пройде відкритий турнір з шахів серед юнаків та дівчат до Дня Святого Миколая.

Крім того, 17-18 грудня в місто завітають ветерани футболу на традиційний новорічний ветеранський турнір з футзалу «Дружба без кордонів», який проходитиме в спортивному комплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (проспект Президента Грушевського, 2 Б), а це - вісім ветеранських команд з Республіки Польща (м. Хелм, м. Грубешов), Білорусії (м.Брест, м.Береза), а також міст Львів, Володимир-Волинський, Ковель.

20 грудня в спортивному залі НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою» (вулиця Дубнівська, 32) для вихованців навчального закладу організують змагання «Веселі старти» в рамках Всеукраїнської акції «Ти зможеш, якщо зміг я!», присвячені Дню Святого Миколая.

21-22 грудня в спортзалі Луцького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей» (вул. Станіславського, 52 а) проведуть Новорічний турнір з волейболу серед юнаків.

22-23 грудня на базі КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради» (проспект Грушевського, 2а) відбудеться відкритий міжнародний турнір з плавання «Новорічний приз», присвячений 45-річчю відкриття плавального басейну, на який планується приїзд польських та білоруських спортсменів.

Також 22-23 грудня в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою пройдуть завершальні змагання за програмою Спартакіада міста 2016 з футзалу серед команд І групи (підприємства, установи та організації).

24 грудня лучан та гостей міста запрошують на традиційний відкритий благодійний турнір з художньої гімнастики, присвячений Дню Святого Миколая, який відбудеться в спорткомплексі СНУ імені Лесі Українки (п-кт Грушевського, 2б). За кошти, зібрані під час змагань, придбають медичне обладнання для учнів Луцького навчально-реабілітаційного центру.

25 грудня в приміщенні «Біла тура» (вул. Будівельників, 11) боротьбу за нагороди вестимуть спортсмени за супер Кубок м. Луцька з шашок, присвячений новорічно-різдвяним святам.

9-11 січня  в спортивно-розважальному комплексі «Адреналін Сіті» (вул.Карбишева, 1) 32 команди різних вікових груп з різних регіонів України боротимуться у традиційному новорічному Кубку ФК «Адреналін – 2016» з міні-футболу.

12-13 січня ковзанка «Снігова королева» (вул. В'ячеслава Чорновола, 3) прийме учасників турніру хокею з шайбою «Золота шайба» серед команд КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх».

18 і 25 грудня в приміщеннях КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» «Стріла» (б-р. Дружби Народів, 13а), «Атлет» (вул. Степана Бандери, 13) та фітнес-центру «Інтер-Атлетика» (вул. Єршова, 11) збиратимуться учасники загальноміської акції «Ранкова гімнастика для всіх», на яку запрошують активних любителів здорового способу життя.


 

БЛАГОДІЙНІ АКЦІЇ

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан наголосила, що новорічно-різдвяний цикл розпочнеться з благодійної акції «Миколай пам’ятає про всіх».

За її словами, особливу увагу приділяють і дітям загиблих учасників АТО. Цього року акціонерне товариство «СКФ Україна» виділило 120 тисяч гривень на придбання подарунків. 19 грудня у день Святого Миколая 18 дітей загиблих учасників АТО отримають велосипеди провідних марок Pride, Ranger, та 55 дітей (дітей загиблих учасників АТО та дітей з сімей інвалідів АТО) побувають на Президентській ялинці, відвідають Київський зоопарк.

Вже вдесяте пройде благодійна акція «Фабрика святого Миколая» – «Миколай про тебе не забуде 2016» у партнерстві з ГО «Автомайдан Волині». Цього року у Палаці учнівської молоді 250 дітей отримають подарунки, які надійшли від небайдужих лучан та сформовані волонтерами – помічниками Святого Миколая.

Крім того, цьогоріч Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відкриває майстерню «Різдвяна феєрія». Впродовж грудня-січня запрошуватимуть дітей на майстер-класи, арт-зони та хвилинки творчості. Діти виготовлятимуть новорічно-різдвяну атрибутику, займатимуться миловарінням та художнім розписом.


 

Оксана ВЛАСЮК

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром