ДТП на Дубнівській: головний свідок розповів, як усе було

14 Грудня 2016, 10:52
3803 Джерело: volynnews.com

Поліція досі не опитала товариша Влада Андрушківа Владислав Радчука, який був поруч під час ДТП на Дубнівській та дивом врятувався. Хлопець щодня годинами сидить біля входу в реанімаційне відділення дитячої лікарні, де бореться за життя його друг.

Влад Радчук - головний очевидець тих подій, однак його не взяли на покази, не залучили на суд як свідка. Тим часом, уже відчув на собі тиск з боку оточення, що виник внаслідок жахливої аварії, – пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, 58-річний мешканець Луцького району, директор одного із приватних підприємств Володимир Мігас, перебуваючи за кермом автомобіля «Мерседес» у стані алкогольного сп’яніння (3,5 проміле) допустив наїзд на 16-річного хлопця на пішохідному на вулиці Дубнівській. Постраждалий, шістнадцятирічний Владислав Андрушків, перебуває в реанімації Волинської обласної дитячої лікарні, де лікарі борються за його життя, а винуватець ДТП Володимир Мігас вийшов під заставу в 275 тисяч гривень.

Владислав Радчук, 15-річний учень правознавчого коледжу та близький товариш постраждалого Влада Андрушківа погодився розповісти Інформаційному агентству Волинські Новини про ДТП 8 грудня та про те, як відстоював себе та свого друга перед однолітками, які мають іншу думку щодо подій на Дубнівській.

- Владислав, розкажи детально про ДТП на вулиці Дубнівській, що трапилась 8 грудня.

Ми вже почали переходити дорогу. Дійшовши до середини дороги, ми подивилися наліво, там дорога була порожня. Справа рухались машини, але я не помітив той «Мерседес». Тільки ми дійшли до середини дороги, як автомобіль уже був в двох метрах від нас. Я рефлекторно відвернувся, проте мене зачепило дзеркалом огляду. Я повернувся назад і побачив, що Влад летить у повітрі. Від удару його відкинуло на 60 м від пішохідного переходу, і він впав. «Мерседес» не зупинився, проте на перехресті його занесло, і від зачепив ще дві автівки, а потім туди збіглися люди. Секунди дві я приходив до тями, а потім підійшов до Влада. На той момент він вже був без свідомості. Я викликав поліцію та швидку допомогу. Влада забрали, а я від госпіталізації відмовився, мені було важливіше дати свідчення поліції, аби справу не перекрутили у мою відсутність.

- Поліція допитала тебе на місці події?

Не зовсім. Приїхала поліція, записали мої дані та сказали, що зв’яжуться зі мною. Врешті, ніхто зі мною не зв’язувався. Потім прийшов директор нашого ліцею, забрав мене, я розповів йому, як все було, й на цьому все закінчилось.

- Того ж дня було ще щось? З тобою зв’язувались слідчі чи прокурор?

Ні, з того часу у мене так і не взяли покази, хоча я є головним свідком події. Натомість я зустрів у ліцеї одного другокурсника, який недолюблює нас з Владом. До того часу інформація про ДТП уже набула розголосу, і він спитав мене чому я живий, а Влад у комі, і додав що це я штовхнув його під машину. Я розізлився, але не відреагував на провокацію. Проте він продовжував іти за мною й говорити, тож врешті я не стримався і вдарив його. В результаті я вибив йому зуб, зробив три пощерблення та розсічення губи.

- Ви заявляли з цього приводу в поліцію?

Ні, в поліцію ми не заявляли. Якщо вони досі не опитали мене по такій резонансній справі, як ДТП на Дубнівській, то що вони зроблять у випадку непорозуміння двох підлітків? Спробуємо вирішити цю проблему самі, тим більше, що на фоні проблем мого друга Влада це й справді дрібниця.

Владислав Радчук весь свій вільний час проводить в лікарні біля друга й чекає, доки його викличуть давати свідчення. Хлопець дуже шкодує, що прокурор не залучив його як свідка на слухання про обрання міри запобіжного заходу. Каже, що має що сказати Володимиру Мігасу і дуже чекає, що у нього буде така можливість у суді під час слухання справи по суті.

До слова, друзі та знайомі просять допомогти родині Влада Андрушківа та збирають кошти на його лікування. Так, у Луцьку відбудеться благодійний акустичний вечір, організований однокласниками та друзями в підтримку ініціативи збору коштів на лікування Влада.

Читайте також: Жахлива ДТП на Дубнівській: оприлюднили відео з камер спостереження

Читайте також: Адвокат винуватця аварії на Дубнівській кавував з прокурором і слідчим перед судом

Коментарі
14 Грудня 2016, 20:08
Мігаса - розібрати на органи в лікарні а потім і суддю
14 Грудня 2016, 23:53
где вы б...ь идите помогите!!!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром