Конференцію «УКРОПу» перетворили на агітаційний захід, - стверджує ОПОРА

29 Вересня 2015, 11:47
1587

Паралельно із партконференцією у центрі міста відбувалась акція: «Обережно, вас купують!»

На Волині обласна та міська партійні конференції «Українського об’єднання патріотів «УКРОП», які відбулись у Луцьку 26 вересня, супроводжувались великою кількістю агітаційних матеріалів, подарунками та гучною музикою. Паралельно із партконференцією у центрі міста відбувалась акція: «Обережно, вас купують!», пише сайт громадянської мережі ОПОРА.

Волинський обласний та Луцький міський осередки «Українського об’єднання патріотів «УКРОП» провели партійні конференції з висунення кандидатів у депутати до Луцької міської та Волинської обласної рад. Одразу після конференцій представники партії «УКРОП» Ігор Палиця та Олександр Товстенюк в приміщенні Волинського обласного академічного музично-драматичного театру зібрали потенційних виборців, щоб представити їм висунутих кандидатів.

Біля приміщення драмтеатру, де відбувався піар-захід, стояли агітаційні намети політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», у яких активісти роздавали волинянам газети благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», буклети з інформацією про діяльність Палиці та Товстенюка в рамках фонду та листівки із програмними засадами політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП».

Відповідно до ч. 6, Ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» Фінансування передвиборної агітації, яка реалізовується спільно місцевою організацією партії та кандидатом, висунутим цією місцевою організацією партії у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, може здійснюватися за рахунок і в межах коштів виборчого фонду місцевої організації партії, яка висунула кандидата на відповідних місцевих виборах.

Крім того, присутнім на заході роздавали пакети з логотипом політичної партії «УКРОП», в яких можна було знайти брошуру «Програма політичної партії  «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», блокноти та ручки з логотипами партії, резинові браслети з написом «Я – УКРОП!» та кружки з відповідною символікою політичної сили. Такі подарунки мають ознаки непрямого підкупу виборців.
Журналіст видання «Точка ОПОРИ» взяла коментар з приводу цього у Ігоря Палиці.

«Якщо це підкуп, то це самий прекрасний підкуп, який тільки може бути для членів партії «УКРОП». Все робилося офіційно за кошти партії, з партійного рахунку. Ми дуже добре вивчали законодавство», – заявив Ігор Палиця.

Паралельно із піар-заходом «Українського об’єднання патріотів «УКРОП» активісти Волинської Самооборони Майдану влаштували на Театральному майдані акцію, щоб привернути увагу на «підкуп виборців» з боку партійних діячів. Представники громадської організації ходили по майдану з плакатами, на яких було написано: «Обережно, вас купують!».

Захід з представлення кандидатів в депутати до Луцької міської та Волинської обласної рад від «УКРОПУ» завершився концертом гурту «Мандри» на Театральному майдані міста.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром