Хай їм Бог дає здоров’я: у громаді під Луцьком зібрали овочі для госпіталю

11 Жовтня 2019, 10:05
фото ілюстративне 2271
фото ілюстративне

Мешканці Боратинської ОТГ, що у Луцькому районі, зібрали овочі, які передадуть обласному госпіталю ветеранів війни.

Про це йдеться у сюжеті Ua:Волинь.

До благодійності могли долучитись усі охочі. Селяни залишали картоплю, моркву, буряки поблизу своїх обійсть, її забирали працівники місцевого комунального підприємства. Ті ж, хто був вдома, власноруч висипали овочі до тракторів, які впродовж дня їздили сільськими вулицями.

Селом Боратин Луцького району їздить трактор. За кермом – Микола Куліш. Розповідає: разом із колегою збирають овочі для  обласного госпіталю ветеранів війни.

«Я сьогодні маю об’їхати Боратин, Новостав, Голишів, в мене тут розклад є.  Хто виносить, хто не виносить, то від людей залежить», – каже чоловік.

Картопля, буряки, морква – місцеві дають те, що вирощують на городах.

«В мене картопля не вродила, я рішила підтримати буряками, те, що є, те даю. Знаю, що всім треба. Син у мене в АТО служить, я знаю, що всіх треба, і тих хлопців кормити, вони там на реабілітації, хай їм Бог дає здоров’я і все добре», – розповіла мешканка Боратина Мирослава Кичук.

Боратинською ОТГ сьогодні їздить два трактори, розповідає представник сільради Анатолій Левчук.

«Ми дали оголошення в соцмережі, на сайт громади, через депутатів  попрацювали. Територія – 12 сіл,  працюють робітники КП  зранку, збираються централізовано овочі і завозиться в лікарню на їх потреби», – повідомив предсавник ОТГ.

Зі слів Анатолія Левчука,  городину для потреб лікарень в Боратинській ОТГ збирають щороку. Торік овочі передали Луцькій районній лікарні, цього року відвезуть до обласного госпіталю ветеранів війни.  Як розповіла тимчасово виконувачка обов’язків директора волинського обласного госпіталю ветеранів війни Тетяна Масікова, овочі отримують від волонтерів не вперше. Провізія, з її слів, допомагає закладу поповнити запаси на зиму.

«Першими почали возити овочі афганці, атовці. Буквально вчора з Ратно привезли тонну картоплі і тонну моркви. Вони самі собі забезпечують зимування, харчування. Ну, і Луцький район долучається до того, щоб ми могли заготовити овочі на зиму. Це дуже суттєва підтримка, ми дуже вдячні всім», – розповіла т.в.о. директорки Волинського обласного госпіталю ветеранів війни ​​​​Тетяна Масікова.

Читайте такожЛуцькі депутати просять не розпродувати сільськогосподарських земель

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром