Луцькі депутати просять не розпродувати сільськогосподарських земель

10 Жовтня 2019, 14:44
1205

Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до президента, голови Верховної Ради України та прем’єр-міністра України щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення.

Свою позицію з цього питання вони висловили під час пленарного засідання позачергової 64-ї сесії міської ради, повідомляють на сайті Луцькради.

Це звернення на розгляд присутніх обранців вніс їх колега Микола Федік. У своєму виступі він повідомив, що понад 70 відсотків українців проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Депутат Павло Данильчук вніс до звернення чимало змін.

Свою позицію виловив і депутат міської ради Ігор Поліщук.

«Я вважаю, що до цього питання треба підходити надзвичайно обережно, це питання не може вноситися в такому режимі, в якому воно вноситься зараз, коли навіть народні депутати достеменно та повно не розуміють, за що вони будуть голосувати. Які запобіжники того, що всю українську на сьогодні вільну землю не скупили іноземні компанії, іноземні громадяни чи особи без громадянства? Не розуміємо цих запобіжників і ми. Тому, на мою думку, той закон, який внесений в, так званому, турборежимі, треба зняти з розгляду, доопрацювати та обговорити в експертному середовищі, проаналізувати успішний досвід інших держав і лише після цього виносити на обговорення та приймати в нормальному режимі для того, щоб не допустити неконтрольованого продажу українських земель за безцінь іноземцям, особам без громадянства та іноземним компаніям, які потім будуть на нашій українській землі розповідати як нам жити і що робити», – зазначив Ігор Поліщук.

Після нетривалих дискусій, депутати підтримали звернення із пропозицією відкликати з розгляду Верховної Ради законопроєкт про ринок землі сільськогосподарського значення та обговорити його з органами місцевого самоврядування та громадськістю.

Читайте також: Луцьк: депутати проситимуть владу з Києва вплинути на сморід у місті

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром