У Луцьку відбулася нічна театралізована екскурсія

10 Жовтня 2019, 14:21
2126

У Луцьку з метою підтримки родин загиблих військовослужбовців під час проведення АТО організували нічну театралізовану екскурсію «Романтика та містика Лучеська».

Захід відбулася 8 жовтня. Про це йдеться на сайті міськради.

Нічне театралізоване дійство розпочалося від Братського мосту, де екскурсантів зустрів Станіслав Хрустель – привид польського поміщика, що блукає вулицями Луцька уже понад чотири століття. Саме цей пан привідкрив завісу історії та містичності Лучеська, старих традицій і порядків. Зокрема, розповів про діяльність багатьох монастирів та храмів, про пожежу в місті, його відновлення після цього. Окрім того, він поділився історією свого життя та оповідками про тих, хто ходив вулицями міста триста, чотириста чи навіть п’ятсот років тому. Перенестися в часі екскурсантам допомогли легенди і загадкові таємниці міста.

Багато відвідувачів, вперше дізналися про те, що у Луцьку є Майдан Ринок. На майдані Ринок було шість аптечних кіосків. Камʼяниця, де зараз розташована аптека-музей, була збудована в кінці 18 століття. На Майдані була Ратуша. Тут відбувалися торги з багатьма містами Європи та Сходу.

У старій частині міста на березі річки Стир, розташована сучасна майстерня скульптора Миколи Голованя, яку не можливо оминути. У працях скульптора сплітаються найрізноманітніші стилі. Це і готика, і ренесанс, і модерн, і безліч всього неповторного та вічного. Відвідувачам екскурсії пощастило побачити скульптора наживо. Митець радо зустрів гостей та побажав усім миру в Україні та спокою у серці.



Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром