Не надавайте інформації про рахунки: лучан попереджають про шахрайство

10 Жовтня 2019, 14:12
2279

Лучан попереджають про телефонне шахрайство – до жінки через оголошення на OLX.ua зателефонував чоловік нібито купувати дитячий візочок. Натомість перерахувати гроші він готовий був лише на картку, де мала бути тисяча гривень.

Про це Вікторія Девятко написала у спільноті «Теревені про Луцьк».

Жінка повідомила, що з нібито для купівлі візочка до неї подзвонили 9 жовтня.

«Дзвоніть чоловік, розпитує про неї, запитує всі деталі про коляску, колеса, комплектацію. Чи часом не фото з інтернету. Як в керуванні і т.д.
Просить зробити знижку на товар бо доставляти прийдеться в Хмельницьк, а тоді в Крим. Ще й жінці мають робити операцію і з грошима напряг. Я погодилася, адже всі ми люди», – йдеться у дописі.

Натомість коли жінка запропонувала надіслати відео, де вона покаже комплектацію візочка, чоловік відмовився. Тож її це насторожило, адже дивно було, що чоловік готовий купити товар майже на осліп.

«Потім цей чоловік каже, що купити через olx доставку не може, бо проблеми з Криму з цим, а через наложений платіж нової пошти не може, бо не може родичам скинути гроші (які ніби проживають у Хмельницьку). Це друге що мене насторожило. І пропонує скинути вже гроші на мою картку, але є одне «але» в нього картка «UniCredit Bank». Тоді почав розпитувати про те, чи є в мене кредитна картка чи депозитна. І це був третій тривожний сигнал. Звичайно, таку інформацію я не надала. Далі він каже, що може скинути тільки на ту картку, де є хоча б тисяча гривень. На що я відповіла, що у мене все на 0. Він запропонував мені у когось позичити, це ж типу на 10 хв, просто щоб він міг перевести гроші. Я відмовила, на що він з обуренням на мене гиркнув та повісив слухавку», – розповіла користувачка.

Відтак, вона застерегла не надавати невідомим людям інформацію про стан своїх рахунків.

У коментарях до допису кілька людей написали, що стикалися зі схожими ситуаціями.

Читайте також: Луцьк: порушники правил паркування сплатили до бюджету понад мільйон

Коментарі
20 Жовтня 2019, 23:59
Кто как, а я предпочитаю особо дорогие покупки делать при встрече, даже на Виолити так однажды делал
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024