На Волині створили ще одне шкільне лісництво

10 Жовтня 2019, 10:39
1479

У Любомлі в школі №2 цьогоріч відкрили шкільне лісництво. Група допитливих та активних шести-, семи- та восьмикласників із захопленням уже відвідали кілька спеціалізованих занять.

Про це йдеться на сайті ВОУЛМГ.

Як розповідає їхній керівниця Леся Сиротюк, для дітей це цікавий і незвіданий напрямок. Найбільше радіють тому, що матимуть змогу пізнавати ліс, природу, уже обговорюють та планують поїздки й уроки на відкритому повітрі. Безперечно, що відвідують шкільне лісництво діти, які небайдужі до навколишнього середовища, кмітливі й мають потяг до екологічно-природничих навчань.

ДП «Любомльський лісгосп» у свою чергу підтримує починання педагогів у створенні нового шкільного лісництва, і надалі буде сприяти та допомагати у його діяльності. Так, минулого тижня юні природлюби завітали до Любомльського держлісгоспу, тут із учнями провели цікаву пізнавальну бесіду спеціалісти-лісівники – інженер лісових культур Іван Каліщук та районний мисливствозневець Віктор Ваколюк.

Діти відвідали столярний цех, на території якого побачили ще один напрямок розвитку лісової галузі, де майстри надають дереву друге життя. Столяри держлісгоспу саме виготовляли вулики для лісової пасіки. Також побували у рекреаційному пункті «Край міста», що неподалік. Іван Каліщук розповів та продемонтрував, як із невеликого насіння жолудя виростає могутній дуб. Нині на часі – заготівля лісового насіння, тому на одному із наступних уроків учні займуться корисною лісівничою справою – збором жолудів.


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром