На Волині облаштували 9 нових зупинок

09 Жовтня 2019, 22:09
1832

Лісники ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» уже встановили у районі 9 нових дерев’яних зупинок. Зокрема, зовсім недавно такий зупиночний пункт облаштовали у селі Качин та на повороті з траси Ковель-Камінь-Каширський.

Про це інормують на сайті Волинського ОУЛМГ.

Такий соціальний проект, ініційований більше року тому начальником управління Олександром Кватирком, у волинських громадах отримав особливе схвалення. Проблеми відсутності комфортних місць зупинки громадського автотранспорту подекуди роками потребували вирішення. Не всі громади могли дозволити собі їх облаштування. Лісівники ж пішли найприйнятнішим шляхом – зупинки виготовляють із дерева. Що водночас зручно, гарно та якісно.

«У рамках співпраці з органами місцевого самоврядування на прохання сільських голів чи голів ОТГ, які звертаються до нас по допомогу з різних питань, ми йдемо назустріч і допомагаємо вирішувати подібні проблеми. Директор підприємства Олександр Грицай такі ініціативи завжди підтримує і всіляко сприяє їх реалізації. Наразі було встановлено вже 9 таких зупинок у різних місцях. Це села Боровно, Старі Червища, Оленине, Волиця, Винівок, Качин та інші», – розповідає інженер з охорони та захисту лісу ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Сергій Віруцький.

За його словами, лісівники попередньо вивчають ситуацію і потреби місцевого населення. Зупинки встановлюють у тих місцях, де спостерігається найбільше скупчення людей.

«Досить часто в районі можна було побачити ситуацію, що автобус зупиняється в селі, а зупиночного місця не облаштовано взагалі. Таким чином прийняли рішення зробити кілька таких зупиночних пунктів. Ми намагаємося якомога тісніше співпрацювати з місцевим населенням, адже самі живемо у громаді. Приємно, що тепер люди вже мають змогу користуватись зупинками, перечекати негоду і дочекатися прибуття громадського транспорту. Так, зокрема, досить важливим це було питання для мешканців села Качин», – зауважив представник ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Такою «обновкою» не може натішитись голова Качинської сільської ради Олександр Войтюк. За його словами, на території сільської ради було ще дві зупинки – з часів радянської влади. Однак у самісінькому центрі села, де сходиться 3 основних дороги, що сполучають із сусідніми селами, автозупинки взагалі ніколи не було.

«Зупинка з’явилася в рамках співпраці нашої сільської ради з державним підприємством «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». У цьому була дуже велика потреба, адже тут скупчується значна кількість людей, які прямують чи то в сусіднє село, чи в райцентр. У нашій сільській раді немає достатньо коштів, аби облаштувати такі споруди власними силами. Ми поспілкувались з лісівниками – і вони відгукнулись на наше прохання та допомогли вирішити цю проблему. Близько місяця тому тут встановили дерев’яну зупину», – розповів голова сільської ради Олександр Войтюк.

Він запевняє, що люди дуже вдячні, бо тепер тут можна нормально почекати громадський транспорт чи сховатися від негоди.


Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром