Праця в Польщі: куди українці влаштовуються та скільки заробляють?

09 Жовтня 2019, 08:26
2068

За останніми даними, кількість українців, які на сьогоднішній день обрали роботу в Польщі, становить близько 1,2-1,5 млн осіб. У чому причина того, що така значна кількість наших співвітчизників шукає роботу за кордоном? Основна причина – вищий рівень заробітної плати, який пропонують іноземні роботодавці. Які працівники зараз найбільш затребувані за кордоном? Якщо вас цікавить саме праця в Польщі https://visa-pro.com.ua/, тоді вам варто звернутися до кадрової агенції Visa Pro. Ця агенція має ліцензію та пропонує актуальні вакансії від роботодавців. До того ж, мова йде про офіційне працевлаштування, а це чудова можливість влаштуватись на хорошу вакансію та не ризикувати. Давайте подивимось, у яких сферах зайняті наші співвітчизники та яку зарплатню вони отримують.
У яких сферах працюють українці?

Сільське господарство. Найбільша кількість українців (понад 34%) працювала у сфері сільського господарства. Які роботи зазвичай виконують у цій сфері? В основному – це збір врожаю – полуниці, лохини, яблук, малини та ін. Також часто пропонують працю в Польщі у теплицях. В основному, це збір грибів. Що стосується заробітку, то у цій галузі він повністю залежить від продуктивності робітника: чим більше врожаю збере людина, тим більшу зарплату зможе отримати.

Будівництво. Понад 32% українців обрали собі роботу в сфері будівництва. Хоча такий вид праці в Польщі вимагає чимало сил та вмінь, тут можна чимало заробити. Роботодавці пропонують вакансії на роботу в Польщі для:

будівельників-універсалів;
зварювальників;
мулярів;
покрівельників;
арматурників;
різноробочих та іншого персоналу.

Праця по дому, готельний та ресторанний бізнес. Понад 8% українців (в основному, жінки) обирають працю по дому – тобто, працюють покоївками. Понад 7% працюють у готельному бізнесі, біля 4% - у ресторанному бізнесі. Також незначна кількість наших співвітчизників доглядають за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю.


 

Свіжі вакансії та рівень зарплат

Які вимоги наразі ставлять польські роботодавці до українців? Все залежить від сфери, в якій ви будете влаштовуватись та від рівня зарплати, на який претендуєте. Наприклад, для роботи в сільському господарстві, у сфері будівництва можна влаштуватись без знання мови. У той же час, щоб влаштуватись у сферу обслуговування, потрібно знати польську мову, а у деяких випадках – ще й англійську.

Якщо ви хочете влаштуватись легально, то будете працювати по контракту. Це вигідно для працівника, адже він має на руках документ, який підтверджує його статус та права. 

Серед вакансій, які є найбільш актуальними на сьогодні, пропонують:

сортувальник;
працівник складу;
вантажник;
покоївка;
різноробочий;
швачка;
будівельник;
повар;
карщик;
пакувальник;
офіціант та ін.

Скільки ж можна заробити?

Влаштовуючись на роботу в Європі, справді можна отримувати значно вищий дохід. Наприклад, чоловіки у Польщі отримують зарплату на руки близько 2,5-3 тис. злотих на місяць, жінки – біля 2-2,5 тис. злотих щомісячно. Чим більше годин на тиждень ви будете працювати, тим більшу зарплату зможете отримувати.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром