5 причин чому українці обирають вищу освіту в Польщі

09 Жовтня 2019, 07:21
2094

Задовго до початку вступної кампанії абітурієнти разом з батьками починають вирішувати: куди ж краще вступити? Який навчальний заклад краще обрати – вітчизняний чи закордонний? На сьогоднішній день один з найкращих варіантів, якщо ви хочете отримати освіту за кордоном – це навчання у Польщі для українців https://mojaedukacja.com/. Щороку цю країну обирають для навчання 6-9 тис. українських абітурієнтів. Згідно офіційних даних, на сьогоднішній день у приватних та державних університетах в Польщі вчиться понад 35 тисяч українців. Щороку ця цифра зростає, адже все більше абітурієнтів хоче поїхати вчитися за кордон. Ви завжди можете звернутися до фахівців Проекту Моя Едукація, якщо вам потрібна буде свіжа інформація щодо цін на освіту в Польщі, консультація щодо вибору ВНЗ, спеціальності, щодо подачі документів для успішного зарахування.

А тепер подивимось, які ж переваги має освіта за кордоном, а саме у ВНЗ Польщі. Адже за статистикою, найбільша кількість українських абітурієнтів обирає для навчання саме цю країну з-поміж усіх країн ЄС.

1. Невисокі ціни

Якщо порівнювати з іншими країнами ЄС, то у Польщі – одні з найвигідніших цін. Наведемо декілька прикладів. Мінімальна вартість навчання у Ягеллонському університеті – 840 євро, у Краківському економічному університеті – від 2,2 тис. євро, Університеті ім. Марії Кюрі-Склодовської – 1250 євро, Люблінській політехніці – 1 тис. євро, у Варшавському медичному університеті – від 6 тис. євро. Отже, як ви бачите, можна обрати освіту у найпрестижніших університетах, яка буде коштувати 1-2 тис. євро на рік. Що ж стосується медичної освіти, то як і в інших країнах ЄС, це недешеве задоволення. Але медичні працівники дуже цінуються у всіх країнах ЄС, тому з пошуком роботи у випускників немає проблем. На інші спеціальності ціни демократичні. До того ж, вартість проживання та харчування у Польщі буде набагато нижчою, аніж у інших європейських країнах.

2. Легкість вивчення польської мови

Якщо порівнювати легкість вивчення мови, то, звичайно, найлегше та найшвидше українська молодь опановує польську мову. Наприклад, вивчити словацьку або чеську мову набагато складніше. До того ж, в Україні є чимало спеціалізованих курсів, де проводять якісне навчання. Є можливість обрати курси вивчення польської мови і в самій Польщі, такими послугами також користується чимало наших співвітчизників.


 

3. Отримання європейського диплому

Після успішного завершення навчання в Польщі випускники отримують європейський диплом. Фактично, це відкриває їм двері не лише до українських, але й до усіх європейських компаній, а також до міжнародних компаній, які працюють в ЄС. Високий рівень знань, який отримують студенти під час навчання, високо цінується роботодавцями, тому можна розраховувати й на відповідний рівень зарплати.

4. Легкість вступу

Для успішного вступу не потрібно здавати вступні екзамени чи демонструвати свої бали ЗНО. Зарахування на платну форму відбувається на основі поданих документів. Що ж стосується безкоштовної освіти, то потрібно мати карту поляка, і тоді здавати вступні екзамени. Екзамени при вступі також здають представники творчих спеціальностей та медики.

5. Великий вибір спеціальностей та можливість обирати мову навчання

Завдяки навчанню в Польщі у українських абітурієнтів є змога обирати з більш широкого переліку спеціальностей. До того ж, у багатьох ВНЗ можна обирати мову, якою буде вчитися студент – це може бути або польська, або англійська мова.


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром