Через прорив газу люди перекрили вулицю Сосюри

12 Грудня 2016, 13:13
2636

У понеділок, 12 грудня, жителі вулиці Сосюри вийшли на протест та перекрили дорогу від руху автомобілів.

Лучани бояться, що на їхній вулиці знову може статися вибух внаслідок прориву газу. Представники ж влади заявляють, що грошей на ремонт немає, – повідомляє ІА «Волинські новини».

Нагадаємо, в ніч з 10 на 11 грудня на вулиці Сосюри стався прорив газогону високого тиску. В результаті аварії утворився фонтан суміші газу, землі та води висотою понад три метри. Виникла загроза вибуху цілої вулиці.




Жителька вулиці Жанна розповідає, що коли стався прорив, то мешканців вулиці евакуювали з будинків.

«Уявіть, вночі нас всіх евакуювали й до четвертої ранку стояли біля дороги. Ми зараз хочемо, аби припинився рух дорогою, і будемо її блокувати, бо нас довели до крайнощів», – каже жінка.


Лучанка Тетяна Пермінова пояснює, що проблема з комунікаціями виникла через рух вантажівок, які їздять по розбитій дорозі, цим самим руйнуючи мережі. З її слів, з цього приводу неодноразово звертися в Луцьку міську раду, аби їм дорогу на цій вулиці відремонтували, втім, досі безрезультатно.

«Я спала вночі й почула цей вибух. Як виглянула у вікно, то побачила такий струмінь у три метри газу, води, болота. Був шалений сморід газу, а в нас діти, ми всі повибігали, викликали газовиків, і ті півночі ремонтували. Тут труба з КРЗ, яка постійно прориває та тече, комунікації від авіазаводу, кабелі від аеродрому. Ми неодноразово зверталися в Луцьку міську раду, вже років з 10, отримували лише відписки. А останнього разу нам обіцяли зробити ремонт дороги у четвертому кварталі 2016-го року. Як бачимо, обіцянки залишилися тільки на паперах», – розповіла пані Тетяна.




На зустріч до протестуючих прибув заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк. Він запропонував варіант вирішення проблеми: мовляв, підприємство UA.Брук готове дати свої дорожні плити, аби зробити частину вулиці, щоб відновити рух машин. А потім будуть писати офіційні запити до газовиків.

Також він додав, що цього року дорогу ремонтувати не будуть, бо немає грошей. Втім, запевнив, що в 2017-му таки автошлях приведуть в порядок.

На це лучани відповіли, що допоки не обстежать газову трубу й не зроблять належно їхню вулицю, то нікому не дадуть нею проїхати. Пояснюють це тим, що коли буде мороз, і труба знову прорве, то витік газ буде непомітний, а вулиця перетвориться на суцільну вибухівку.


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром