Конякіна: підприємцю не повернуть облаштований ним сквер

12 Грудня 2016, 12:32
2665

Луцька міська рада відмовила у поновленні договору на оренду землі підприємцю Сергієві Климюку.

Про це йдеться у відповіді міськради на петицію.

У документі, зареєстрованому 14 листопада Оленою Сокоринською, йшлося про те, що саме Сергій Климюк близько 20 років тому створив на пустирі сквер.

«Доручити догляд за сквером по вулиці Конякіна, 37а, підприємцю Климюку Сергію саме тому, що починаючи від закупленого ним чорнозему, газонної трави, кущів, дерев, квітів на клумбах, закінчуючи облаштуванням дитячого велодрому, дитячого майданчика та ігрової зони, придбано і підтримується в належному стані виключно за власні кошти підприємця. 

Мешканці прилеглих будинків не розуміють і не підтримують рішення міської влади у її намаганні вигнати з території скверу людину, яка його власноруч створила і передати сквер іншому розпоряднику. Тому вимагаємо від представників влади вибачитись за свої дії перед унікальною людиною, волонтером з 20-ти річним стажем по благоустрою міста», – писала Олена Сокоринська.

Зауважимо, що документ зібрав 311 підписів при 300 необхідних. Відповідь міськради на нього з’явилася 11 грудня.

«Розглянувши електронну петицію з приводу продовження фізичній особі-підприємцю Климюку С.В. терміну дії договору оренди земельної ділянки по вул. Конякіна, 37а, повідомляємо, що вказане питання розглядалось Луцькою міською радою, та за результатами розгляду було встановлено, що Климюк С.В. на орендованій земельній ділянці без будь-яких дозвільних документів, розмістив торговий павільйон та облаштував літнє кафе, що є порушенням п.29 договору оренди землі, укладеного з Луцькою міською радою 04.12.2009, а також Правил благоустрою міста Луцька, затверджених рішенням міської ради від 29.07.2009 № 44/2. 

Враховуючи вищевикладені обставини, Луцькою міською радою прийнято рішення від 02.02.2016 «Про відмову підприємцю Климюку С.В. у поновленні договору оренди землі для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого автомістечка на вул. Конякіна, 37а».

До слова, в даний час триває судовий розгляд апеляційної скарги фізичної особи-підприємця Климюка С.В. на рішення Господарського суду Волинської області від 04.07.2016 (справа № 903/408/16), яким його зобов’язано повернути Луцькій міській раді по акту приймання-передачі земельну ділянку по вул. Кравчука, 37а в м. Луцьку. 

Подальше вирішення питання функціонування тимчасової споруди по вул. Конякіна, 37а буде можливим після закінчення судового розгляду та вступу в законну силу рішення суду із вищевказаного питання», – йдеться у тексті рішення.

 

Коментарі
12 Грудня 2016, 23:19
В апеляційному суді юристка міської ради так і не змогла надати чіткої відповіді суддям, чому вони не дають можливості Климюку Сергію в законному порядку оформити всі необхідні документи і продовжувати свою діяльність. Виходить як в басні Крилова, що винуватий він лише в тому, що хочеться їм "кушать"
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром