У Луцьку відбудеться концерт хорової капели, яка святкує ювілей

08 Жовтня 2019, 20:15
1585

У Палаці культури міста Луцька 12 жовтня відбудеться концерт народної аматорської хорової капели «Посвіт» «Як не я, тоді хто?», приурочений 30-річчю створення капели.

Про це інфорумють на сайті Луцької міської ради. 

Початок заходу – о 15 год. Вхід вільний.

Довідка: Хоровий колектив «Посвіт» створено 1989 року. Ентузіаст і патріот, заслужений працівник культури України Ростислав Кушнірук зібрав до гурту людей, об'єднаних любов’ю до України, до народної і патріотичної пісні. Основна мета створення колективу- повернення до життя заборонених тодішнім режимом високохудожніх і патріотичних творів - козацьких, стрілецьких, повстанських. Вперше за довгі роки на Волині у виконанні «Посвіту» зазвучали: гімн «Ще не вмерла України...», «Ой, у лузі червона калина», «Не пора, не пора», стрілецькі та повстанські пісні.

За високу виконавську майстерність у 1997 році колективу присвоєно почесне звання «народний аматорський». Капела «Посвіт» - учасник фестивалів-конкурсів повстанських і стрілецьких пісень «Волинь повстанська», «За волю України», «Повстанські ночі» та ін.

Натепер у репертуарі колективу окрім стрілецьких та повстанських пісень - твори в обробках М.Лисенка, М.Вербицького, Д.Січинського, М.Леонтовича, пісні волинських композиторів, народні пісні, пісні в обробці засновника колективу Ростислава Кушнірука.

З 2012 року колектив очолює Алла Гас.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром