На Волині готуються до можливого запровадження ринку землі

07 Жовтня 2019, 09:30
1649

Нововведення у роботі Держгеокадастру, перебіг інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності, підготовка лотів до земельних торгів, наповнення Державного земельного кадастру та виправлення помилок у його відомостях, – ці питання обговорювали на нараді в головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області. Її провів перший заступник начальника Головного управління Анатолій Поляков.

Насамперед, Анатолій Поляков поінформував про нововведення у роботі Держгеокадастру. Тепер на головному порталі оприлюднюються усі, без винятку, накази з розпорядження землями. Ці дані постійно оновлюються і ознайомитися з ними може будь-хто. Така новація запроваджена для ще більшої відкритості Держгеокадастру та мінімізації можливих корупційних діянь. Функціонал дозволяє зробити прозорими та публічними всі етапи розпорядження землями.

На Волині триває процес інвентаризації земель державної власності сільськогосподарського призначення. Робота проводиться з огляду на можливе запровадження ринку землі в Україні. Щоб мати цілісну картину ситуації в регіоні та знати точну кількість таких земель, фахівці у районах здійснюють необхідні роботи. Про це вони  звітували в ході наради.

Начальник відділу ринку та оцінки земель Майя Симоненко проаналізувала роботу щодо підготовки  ділянок різного призначення для подальшого виставлення їх на земельні аукціони.

Наповнення та виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру – у переліку пріоритетів роботи Держгеокадастру. Наразі до Державного земельного кадастру внесено відомості про 693975 ділянок. Про це повідомив начальник відділу реєстрації об’єктів державного земельного кадастру Віталій Кальковець. Також триває процес встановлення меж населених пунктів – до ДЗК внесено межі 147.

Перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області Анатолій Поляков особливо наголосив, що інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності є важливим етапом у переході  до відкритого ринку землі. Він також зауважив, що попри необхідність оперативності у цих роботах, не варто втрачати їх якість.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром