Що вимагають учасники акції «Ні капітуляції!» в Луцьку від влади

06 Жовтня 2019, 13:41
4017

Учасники акції «Ні капітуляції!» в Луцьку звернулися до місцевої влади — обласної та міської рад — з вимогою висловити своє ставлення до «Формули Штайнмаєра».

Мітинг відбувся 6 жовтня на Театральному майдані.

Загальне гасло учасників акції: «Ні капітуляції!». Основні вимоги: не надавати особливого статусу для окупованих територій, не відводити українських військ від лінії розмежування, а також заборона виборів у цих регіонах.

Також мітингарі збираються 7 жовтня о 9:00 до Волинської обласної ради, аби вимагати в голови ради Ірини Вахович скликання позачергової сесії. А на ранок вівторка, 8 жовтня, запланована сесія міської ради. За словами депутата міськради Павла Данильчука, існує небезпека, що обранці громади Луцька можуть не з'явитися на сесію і через відсутність кворуму її не проведуть. Тому він заликав людей приходити до будівель обох рад, аби підтримати вимоги акції «Ні капітуляції!».

Крім того під час зібрання представник «Самооборони» Волині Сергій Чуріков озвучив вимоги організації до влади, які мітингарі підтримали:

1. Відведення українських військ із облаштованих укріплень. Позиція єдина і категорична — ні кроку назад.
2. Проведення виборів на території ОРДЛО за відсутності контролю над цими територіями владою України (включно з контролем на ділянці українсько-російського кордону) недопустиме.
3. Особливий статус цих територій не повинен суперечити чинній Конституції, зокрема принципу територіальної цілісності й унітарності держави.

Читайте також: Луцька військова частина – краща у вогневій підготовці


1

















 

24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром