У Луцьку стартував міжнародний фестиваль «Jazz Bez»

10 Грудня 2016, 16:42
1773

Лучани пофестивалили у перший день транскордонного джазового марафону, який поєднує десятки міст, сотні музикантів з цілого світу, тисячі меломанів, безліч кілометрів та ще більше відтінків джазу у єдине свято музики і свободи.

Вже традиційно лучани починають свою зиму хорошою музикою: у перший день фестивалю був заповнений чи не весь зал – пише Таблоїд Волині.

Першим на сцену вийшов колектив із Вроцлава «Skicki-Skiuk», який цьогоріч став переможцем культового фестивалю «Jazz nad Odrą».

Роман Хранюк (контрабас) спілкувався з публікою та радо ділився секретами створення композицій:

«Зазвичай Дарек (Даріуш Рубіновський – саксофон) приносить якусь ідею, мелодію і каже: «Я написав прекрасний твір, прекрасну баладу!» Так було з композицією «Моя любов пішла побігати». А ми з хлопцями послухали і подумали, що мелодія має звучати трохи інакше. Раніше постійно слухати рок, тож у нас виходить не балада, а якийсь хардкор-джаз.

«Моя любов пішла побігати» –  колективна композиція, ми разом працювали над жанром, гармонією та формою. В джазових колективах такого майже не буває: є лідер, який приносить ноти і гурт по них грає. А в нас або чотири лідери, або жодного. Це наш передостанній концерт у фестивальному турі. Людям буває важко проводити разом 24 години на добу, але нам комфортно разом. «Skicki-Skiuk» – це гурт друзів».


 

Продовжили джазовий вечір «REDNAXELA» – міжнародний колектив, в якому грають музиканти зі США, Канади, Німеччини та Бельгії.

Зі сцени лунала якісна музика та нестандартний вокал чарівних дівчат – Альмут Кюнне та Ельза Грегорі. До їхньої музики звикаєш не відразу: це не просто джаз, який розслабляє, а справжній музичний сплеск емоцій та переживань, який переживаєш разом із музикантами.

До речі, музиканти обох гуртів спілкувалися з публікою українською мовою.

Найбільші стійкі поціновувачі джазу лишилися послухати джей-сейш. Насолоджуватися прекрасною музикою лучани продовжать уже сьогодні.













 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром