Студентам луцького вишу презентували фільм Тоні Палмера

04 Жовтня 2019, 15:22
1970

У Луцьку в РЦ «Промінь» почесний професор СНУ імені Лесі Українки, відомий британський режисер, документаліст Тоні Палмер представив свій фільм «THE SPACE MOVIE».

Стрічка створена автором 1979 року на замовлення НАСА з нагоди 10-річчя висадки людини на Місяць. Продюсери фільму – Річард Бренсон і Саймон Дрейпер, – йдеться на сайті СНУ імені Лесі Українки.

3 жовтня перед початком кінопоказу проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Анна Данильчук представила присутнім високоповажного гостя. А Тоні Палмер розповів молоді про історію створення фільму, роботу команди та труднощі, які виникали. Слова вдячності від містера Палмера прозвучали на адресу колективу кафедри прикладної лінгвістики факультету іноземної філології та доцентці Тетяні Бондар, яка координувала роботу з перекладу стрічки на українську мову.

«THE SPACE MOVIE» – історія про підкорення космосу та сміливих людей, які, ризикуючи власним життям, відкрили нову сторінку в історії людства. У кадрах – перші невдалі спроби й успіх конструкторів, виснажливі тренування астронавтів, копітка праця інженерів із підготовки не лише космічних кораблів, а й захисного одягу, не завжди позитивні результати випробувань... Кульмінація – кадри 20 липня 1969 року, коли на поверхню Місяця вперше ступила нога людини – командира корабля «Аполон–11» Ніла Армстронга та його колег. І звичайно ж, повернення героїв на Землю. Неймовірні краєвиди, емоції астронавтів і людей на землі, які вітали сміливців «Аполону–11»… І все це під музику Майкла Олдфріда.



Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024