Пояснили, що дасть Луцьку нова схема дорожнього руху

04 Жовтня 2019, 11:55
3497

У Луцьку триває вдосконалення комплексної схеми дорожнього руху – вона суттєво вплине на транспортну розв’язку Луцька. Серед найбільших змін – розвантаження автошляхів, створення максимально безпечних умов для пішоходів та автомобілістів тощо.

Про це на свїй сторінці написав перший заступник міського голови Григорій Недопад. 

Окрім того, схем має визначити оптимальні місця розташування зупинок і світлофорів, усунути затори на популярних дорогах за рахунок змін у транспортній розв’язці, передбачити облаштування додаткових зон для паркування авто.

«Розглядається і можливість запровадження одностороннього руху на найбільш навантажених ділянках. Зміни у комплексній схемі будуть запроваджені з дотриманням європейських норм. Після запровадження схеми руху поліпшення на автошляхах відчують усі лучани. Для когось такі зміни можуть стати несподіванкою, але при їх розробці фахівці керувалися основними принципами – безпека на дорогах і досягнення максимальної зручності під час автомобільного руху. Луцьк уже давно потребує і одного й іншого, оскільки вулиці міста ледь не щодня потерпають від пробок і ряду інших незручностей, пов’язаних з рухом транспорту. Комплексна схема руху покликана вирішити усі ці недоліки, вона вкрай необхідна Луцьку, адже місто розвивається, кількість машин зростає, а транспортна розв’язка досі лишалась без змін у тому ж стані, якою була десятки років тому», – поянив Григорій Недопад.

Читайте також: У Луцьку змінять схему організації дорожнього руху

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром