Лучани та мешканці Жидичинської ОТГ не можуть поділити землю

04 Жовтня 2019, 11:15
2637

На черговій сесії Жидичинської ОТГ депутати наклали мораторій на землю, що межує із вулицею Салтикова-Щедріна в Луцьку. Лучани висаджують на прилеглих землях городину, тож мають намір відстоювати землю, а сільрада хоче роздати ці землі мешканцям ОТГ.

Про це йдеться у сюжеті Ua:Волинь.

За словами мешканців прилеглих луцьких вулиць, вони вже десятки років користуються цією землею. Надія Чугай, мешканка вулиці Салтикова-Щедріна, яка межує з землями Жидичинської ОТГ, розповідає: у 80-х роках навпроти її будинку був чималий смітник.

«Вивезли 5 машин сміття. Облагородили. Сказали садіть тут, бо проходить лінія відчуження. Це нічийна земля», – пригадала жінка.

Майже 40 років лучани використовують ці землі для вирощування городини. Будувати житлові будинки тут не можна, каже Надія Чугай. Лучани, які користуються землею Жидичинської ОТГ, місяць тому написали заяви до Держгеокадастру на виготовлення документації на ці ділянки. Люди прийшли на сесію сільської ради, аби дізнатися, хто отримає землю, де знаходяться їх городи та просити депутатів призупинити видачу ділянок сільським жителям, серед яких і учасники АТО.

«Надійшло більше 34 заяви на площу 2, 44 га. Даної землі нема. Головне управління Держгеокадастру прийняло заяви і приймає досі. Він навіть приймає заяви на, що знаходяться у приватній власності», – повідомив начальник відділу земельних відносин Жидичинської ОТГ Сергій Марчук.

За словами Сергія Марчука, ГУ Держгеокадастру не виконало рішення сільської ради про виділення земельних ділянок і учасникам АТО. За коментарем ми звернулися до управління Держгеокадастру в області. Як розповіла журналістам суспільного Головна спеціалістка сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськості Ірина Островська-Коц розповіла, щоу серпні до управління надійно 28 заяв, щодо надання земельних ділянок.

«22 серпня головне управління Дерджгеокадастру направило лист Жидичинської ОТГ щодо погодження на сесії та висловлення своєї позиції щодо надання чи ненадання цих земельних ділянок. Це робиться згідно розпорядження Кабінету Міністрів віз 31 січня 2018 року. Жидичинська ОТГ у встановлений законодавством термін , а це місяць не надіслала у Держгеокадастру жодної відповіді. Відповідно людям було надано відмову на документації та рекомендовано звернутися з повторною заявою до Держдгеокадастру», – повідомила вона.

2 жовтня сесії депутати Жидиченської ОТГ одноголосно вирішили накласти мораторій на прийняття рішення щодо цього питання, до моменту передачі земель у комунальну власність, розповіла сільська голова Галина Матвіюк.

«Оскільки виникло дане конфліктне питання – то нами було вирішено накласти мораторій на погодження», – сказала Матвіюк.

Мешканці вулиці Салтикова-Щедріна, каже Наталія Грушка, представниця громади, надалі будуть відстоювати своє право на землю.

Читайте також: Неймовірний захід сонця біля Луцька

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром