Лучан запрошують на «ЛіраФест»

03 Жовтня 2019, 16:19
2750

У Луцьку відбудеться Міжнародний  фестиваль «ЛіраФест-2019», мета якого – відродження та реконструкція традицій лірництва і кобзарства на Волині.

13 жовтня візьмуть участь  лірники й кобзарі з багатьох  регіонів України, а також гості з Польщі і Білорусі. Фестиваль  приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та 77-річниці створення УПА, – інформують організатори.

У програмі фестивалю: лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, виконання псалмів і кантів біля Чудотворного образу Холмської Богородиці у музеї Волинської ікони,святковий  концерт на Театральному майдані, презентації інструментів і способів їх виготовлення, майстер-клас з вивчення старовинних народних білоруських, польських та українських танців у супроводі  традиційних інструментів та ліри.

Цьогорічний Міжнародний етнофестиваль «ЛіраФест» має стати важливим етапом на шляху науково-реконструктивного руху однієї із найпотужніших колись в Україні волинсько-поліської  лірницької практики.

«Слухаючи спів та гру учасників Міжнародного етнічного фестивалю «ЛіраФест»,  ви відчуєте усю щирість і органіку справжнього духу і сили Традиції, яка із глибини віків відлунює до нас високим Чуттям не менш високого Чину невмирущої русько-української Нації», – йдеться у повідомленні.

Програма:                                                                           

10:30-12:00 – Лірникування та кобзарювання  учасників фестивалю з Білорусії, Польщі, України.

(Свято-Троїцький кафедральний Собор, 

Хрестовоздвиженська церква,

 церква Холмської Богоматері,

вул. Лесі Українки)

14:30-15:30 – Виконання псалмів і кантів біля Чудотворного образу Холмської Богородиці (Музей Волинської ікони).

16:00 – Святковий концерт «Повстанська Покрова» за участі етногурту «Сільська  музика», лірників та кобзарів з Польщі, Білорусії, України (Театральний майдан).

18:00 – Майстер-клас з вивчення старовинних, традиційних народних танців (Театральний майдан).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром