Безробіття, «зрівнялівка» та зарплати в конвертах: чим загрожує Луцьку мінімалка у 3200

09 Грудня 2016, 16:35
2371 Джерело: politicsblog.ac.uk

Депутат Луцькради вважає, що законопроект,  який підвищує мінімальну зарплату, популістський та може призвести до негативних наслідків у сфері економіки.

Про це Павло Данильчук розповів в ефірі програми «Луцьк: обранці громади» на радіостанції  «СІД-FM».

Зокрема він зауважив, що представники фракції «Народний контроль» у Верховній Раді не підтримували пропозицію щодо підняття мінімальної заробітної плати. Адже вважають, що прийнятий законопроект є непродуманим та зробленим нашвидкуруч задля покращення іміджу влади.

«Це кроки рятування іміджу і політики теперішньої влади. Бо насправді не враховано багато ризиків. Того, як має здійснюватися тарифікація, бо можливо буде «зрівнялівка». Як має виживати малий та середній бізнес, бо це може призвести до величезного безробіття з наступного року та до збільшення частки людей, які будуть підтримувати зарплату в конвертах», – розповів депутат.  

Він переконаний – збільшувати заробітну плату потрібно, проте за іншими підходами і не так швидко.

«Треба взагалі міняти підходи до заробітної  плати,  до того,  як вона формується комплексно. Треба було пропрацювати і запроваджувати рішення за півроку, щоб врахувати всі ризики, бо може піти величезна інфляція. Тому дуже поспішає уряд. Він розуміє,  що потрібно приймати швидкі популістські рішення, і він це робить», – зазначив Павло Данильчук. 

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
09 Грудня 2016, 23:51
Мінімальна зарплата в Україні в 2013 році становила 1147 гривень (приблизно $143), в грудні 2016 вона становить 1600 гривень, чи $60. Висновки з цього приводу: ....... !
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром