Луцькі тролейбуси обладнають GPS-навігаторами

09 Грудня 2016, 17:03
1780

У наступному році 50 тролейбусів планують обладнати системою GPS-навігації з озвученням зупинок.

Про це у програмі «Відкрите місто» розповів заступник міського голови Сергій Григоренко, – пише «Конкурент».

Нагадаємо, Луцьке підприємство електротранспорту оголосило допорогову закупівлю на проведення робіт з технічного переоснащення.

Оновлення системи планують здійснити у січні-лютому, а запрацювати вона має у березні.

«Цього року складна ситуація із ЛПЕ, бо держава повністю на міські ради скинула утримання тролейбусних депо в частині пільгових перевезень. На нашу дамку, багато пільг є невиправданими. Бо чи всім пенсіонерам треба пільговий проїзд – це питання. Ми не можемо все витягнути. Нема безкоштовного проїзду, за нього хтось платить. На жаль, на наступний рік тенденція очікується така сама. Тому ми мусимо мати облік», – зазначив Григоренко.

Кондуктори у тролейбусах працюватимуть ще рік-півтора. Потім, можливо, від них відмовляться.

У кондукторів буде три картки: для видачі повних квитків, пільгових квитків (половина вартості) і нульових квитків (безкоштовний проїзд).

«Так ми будемо знати, скільки людей перевезли і відшкодовуватимемо гроші. Плюс ця система ліцензована, і якщо держава не захоче вирішувати ці питання, ми зможемо подати до суду на Кабмін і пред'явити йому реальні цифри, мовляв, віддайте нам повністю чи частково ці гроші, адже це державні пільги», – пояснив Григоренко.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром