Луцькі громадські активісти провели сеанс арт-терапії в селі Крупі

28 Вересня 2015, 14:11
1938

Діток з вадами зору лікували творчістю.

У неділю, 27 вересня, організатори швидких побачень в Луцьку – Віктор Марчак і Анастасія Дородних, психолог, арт-терапевт  Надія Загорська провели арт-терапію для більш ніж 20 діток з вадами зору в селі Крупа Луцького району.

Дитячу радість, щирі емоції та вдячність годі чимось виміряти. А примножити їх допомогли ПАТ «Теремно-хліб» – подарувавши дітям не просто солодощі, а найкращу неділю, як сказали згодом дітки реабілітаційного центру.


Знайомство з дітьми почалося в цікавій формі: кожен мав змогу розповісти про себе кілька слів, після чого передавав «чарівний носок» своєму другові. Це дуже зблизило та об’єднало всіх учасників арт-терапії.

В активістів утворилася справжня гармонія з дітьми. Як на диво, практично всі охоче знайомилися, допомагали один одному, стали справжньою командою, без вікових бар’єрів та лідерів, повідомляє вихователь реабілітаційного центру Галина.

Після знайомства діткам озвучили наступне завдання: зобразити себе зараз, хто я, з ким я себе асоціюю, а другим малюнком було, намалювати себе в майбутньому, в цьому активістам допомогли Штаб канцелярії. Найбільше здивувала дівчинка, яка охоче хотіла стати бабусею, аргументуючи це тим, що бабусі багато сплять, відпочивають і нічого не роблять.

«Ми використовували методику, яка орієнтована на усвідомлення «Я-реальний», завдання якої зорієнтувати дитину на свої власні теперішні переживання себе реального, допомогти розмістити це в контакті з іншими дітками та забезпечити діалог з іншими учасниками та методика «Я» – ідеальний - уявлення про те, якими якостями, властивостями дитина хотіла б володіти, – повідомляє арт-терапевт Надія.

Після цього було влаштовано обговорення робіт учасників: діти мали змогу поділитись з іншими своїми роботами, пояснити, що саме вони зобразили на малюнках та поспілкуватись про це.
Переважно на малюнках діти зобразили свої мрії, але детальний аналіз дозволив визначити приховані проблеми та бажання дітей, які вплинули на вибір тематики малюнка.

Нагадаємо, що 12 вересня відбувалися Швидкі побачення в Луцьку, де на зібрані кошти учасників заходу організатори зреалізували сеанс арт-терапії діткам у реабілітаційному центрі.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39