У Луцьку просять суворіше карати пішоходів, які порушують правила

02 Жовтня 2019, 15:55
1721

У Луцьку просять більше звертати увагу на пішоходів, які перетинають дорогу, де їм заманеться, та впровадити для них покарання за порушення ПДР на рівні із водіями.

Відповідне прохання у Єдиній системі електронних петицій зареєстрував Вадим Слива.

«Пішоходи в місті щодня абсолютно безнаказано і масово порушують Правила дорожнього руху, переходячи та перебігаючи дорогу в непризначених для цього місцях або на заборонний сигнал світлофору, часто рухаючись посеред дороги між автомобілями і повністю ігноруючи будь-які зауваження від водіїв в свій бік, або ігнорують на них агресивно. Особливо прикро спостерігати, коли старші люди тягнуть за руку або везуть у візку дитину між машинами, хоча до пішоходного переходу йти метрів 50 -- це і зайва небезпека для дитини, і величезна проблема у вихованні, адже дитина привчається нехтувати Правилами та елементарною безпекою руху. Такі пішоходи часто є причиною ДТП, адже водії для уникнення зіткнення з пішоходом вимушені здійснювати небезпечні і непередбачувані маневри, а після таких ДТП винуваті пішоходи просто тікають», – йдеться у зверненні.

Водночас, автор зазначає, що ні поліція, ні муніципальна варта не приймає жодних дій. Масові випадки такого переходу дороги трапляються на проспекті Соборності та на ділянці від Північного ринку до повороту на проспект Молоді, а також на проспекті Перемоги, на перехресті проспекту Відродження і вулиці Загородньої тощо.

«З настанням осінньо-зимового періоду, коли темніє рано і о 18-19 годині, коли люди масово повертаються з роботи і пішки, і на автомобілях, на вулиці вже темно, до того ж в дощ видимість скорочується ще більше -- це створює особливо небезпечні умови і для водіїв, і для безвідповідальних пішоходів, особливо якщо пішоходи носять темний одяг і стають практично «невидимими», хоча самі цього не усвідомлюють», – пише автор петиції.

Тож Вадим Слива просить вжити заходів для інформування пішоходів всіма доступними методами про небезпеку при порушення ПДР, а також посилити контроль, особливо в місцях масового порушення ПДР, і запровадити масове покарання пішоходів нарівні з водіями, щоб привчити їх до відповідальності.

«Щодо батьків, які переводять дітей через дорогу з порушенням ПДР, вважаю за потрібне проводити з такими батьками роз'яснювальні роботи з залученням працівників соціальних служб, адже таке порушення вказує на повну безвідповідальність при вихованні дитини», – резюмує автор звернення.

Читайте також: У Луцьку просять прибрати давно покинуту автівку

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024