Найпопулярніші сорти ірисів для посадки восени 2019

02 Жовтня 2019, 12:38
5125

Іриси не перестають зачаровувати садівників та любителів квітів своєю красою.

Вони неймовірно прекрасні і ефективно виглядають на клубі, гармонійно доповнюють букет і не менш оригінально виглядають в квітковій композиції. Іриси можуть мати різноманітний відтінок - від яскраво насиченого до пастельного. Напевно, у кожного квітникаря є свій улюблений сорт цього виду квітів. Але, завжди цікаво спробувати щось нове. Саме для вас ми підібрали найпопулярніші сорти, які саджають цієї осені за даними інтернет-магазинів цибулин квітів.

Ірис Hollandica Red Ember

Представник цього сорту має яскраве бордово-коричневе забарвлення. Відтінок соковитий, приємний. Квітка за своєю формою нагадує метелика, яка причаїлася серед зеленого листя. Казкове видовище! Діаметр квітки Hollandica Red Ember може досягати близько 4-5 см. Квіти розпускаються в травні, на початку червня. Цвітіння тривале і пишне. Висота самої рослини дотягує 60 см.

Висаджувати цибулини рекомендується від вересня до початку листопада. Грунт слід підбирати живильний, з нормальною кількістю вологи і дренажу. Ідеально підходять сонячні ділянки. Квіти садіть на відстані 10 см один від іншого.

Ірис Hollandica Chopin

Неймовірно ніжна квітка! Має красивий блакитний відтінок. Розпускається в червні-липні. Діаметр квітки досягає 13 см. Рослина росла, має висоту 50-60 см.

Цей сорт відноситься до гібридних багаторічним цибулинних рослин. Невибагливий у вирощуванні і в догляді. Добре переносить спеку. Любить сонячні місця, комфортно почуває себе і там, де панує тінь або півтінь. Чудово підходить для квітника і гармонійно поєднується з іншими рослинами на клумбі. Ідеальний варіант для зрізання і для вирощування в контейнерах. Ця універсальність привела до того, що цибулини цих ірисів за даними різних магазинів одні з найпопулярніших вже впродовж останніх 3-4 років.

Ірис Hollandica Montecito

Вишукана новинка, яка щиро полюбила флористами і квітникарями. Одна з переваг даного сорту - легкість вирощування та догляду. Рослина має сильні стебла завдовжки близько 45-60 см, прикрашені красивими квітками. Чарівний відтінок - поєднання білого і жовтого. Око радує оригінальна форма квітки. Перші квіти розпускаються в кінці весни, на початку літа. Рослина світлолюбна. Добре відчуває себе на сонячних і притемненних ділянках. Вибирайте для посадки поживний і вологий грунт. Після того, як проходить час цвітіння, рекомендується зрізати пожовклі стебла і листя. Як і всі цибулинні, ірис Hollandica Montecito переживає період спокою. Починається він у серпні-вересні.

Ірис Reticulata Katharine Hodgkin

Цей сорт виділяється особливим відтінком квітки. Ніжно-блакитний відтінок з вкрапленнями жовтого і темно-синього. Коли квіти розпускаються, то від них складно відвести погляд. Рослина не занадто висока - не більше 15 см, зимостійка. Сорт Reticulata Katharine Hodgkin любить вологий і поживний грунт. Чудово підходить для вирощування не тільки на відкритих просторах, але і в контейнерах. Цибулини рекомендується пересаджувати кожні три роки і зрізати стебла і листя з настанням періоду спокою.

Ірис Reticulata Pixie

Квітка з оксамитовим фіолетовим відтінком з вкрапленнями оранжевого. Сорт Reticulata Pixie називають проліском і на це є свої причини. Відрізняється високою морозостійкістю. Квіти розпускаються ранньою весною, коли ще не зійшов весь сніг. Зазвичай це березень-квітень. Насолоджуватися красою квітів можна протягом десяти днів і навіть більше. Рослина невисока. Може спокійно рости на одному місці протягом декількох років. Ідеально підходить для прикраси альпійських гірок, контейнерів і відкритих просторів.

Вибирайте для цих квітів легкий, окультурений грунт. Листя обрізайте тільки після того, як вони засохнуть. Це важливий момент для майбутнього цвітіння. 

Посадивши цибулинні іриси цієї осені ви гарантовано отримаєте яскраві, красиві квіти, якими зможете милуватися протягом весни і літа на своїй клумбі. Не втрачайте цю прекрасну можливість.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром