Чи буде неділя вихідним днем на ринках Луцька

08 Грудня 2016, 17:21
2330

Петиція лучан із проханням зробити неділю вихідним для всіх працівників ринків викликала бурхливе обговорення. Частина лучан переконує: досвід європейських сусідів показує, що це можливо.

Тому владу просять допомогти працівникам ринків отримати законний вихідний, – пише «Конкурент».

Однак є й лучани, які категорично проти вихідного у неділю. Наголошують: робота ринків ніяк не перешкоджає громадянам ходити до церкви і молитися. І закликають владу не позбавляти торговців можливості заробити. Про те, чи змінять роботу ринків в Луцьку, розповів у програмі «Відкрите місто» заступник міського голови Сергій Григоренко.

«Мені особисто і нам, як владі, ближча друга точка зору, адже є люди, які поважають і вважають священним днем неділю, – і це їхнє право, але є й люди, які святкують в п'ятницю, наприклад, мусульмани, нехай їх і небагато. А є іудеї чи інші релігії, які святкують в суботу. І ці всі представники релігій є в місті Луцьку. Чому якась релігія має іншим нав'язуватися? Зрештою, якщо клієнт не хоче, то він може в інший день піти», – зазначив Григоренко.

Також він запевнив, що якби до влади звернулася переважна кількість підприємців ринку чи облспоживспілка, тоді б розглядали ймовірність вихідного в неділю.

«Оскільки це поодиноке звернення, то ми не будемо втручатися в ці речі. Не хочете ви йти в неділю – це ваше право, можете прийти в суботу, можете прийти в інший день. До того ж є вже інша петиція, від інших підприємців, яка каже: ні, не забирайте в нас можливості торгувати. Бо в мене є друзі-підприємці, які заробляють, власне, в суботу-неділю. Не вважаю, що потрібно щось міняти. Це право кожної людини. Ми проти втручання в господарську діяльність. Наразі ми не будемо нічого змінювати в роботі ринків», – наголосив Сергій Григоренко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром