Стало відомо, скільки підприємці платитимуть за знищення дерев у місті

08 Грудня 2016, 16:00
2082 Джерело: ali3000.at.ua

Відновна вартість каштана віком 40 років у центральній містобудівній частині міста становитиме 4 тисячі 118 гривень.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету у четвер, 8 грудня під час затвердження показників для визначення відновної вартості зелених насаджень на території міста Луцька.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів, що відновну вартість зелених насаджень (дерев, кущів, газонів, квітників) у місті Луцьку мають сплачувати юридичні та фізичні особи, які під час користування ділянкою комунальної власності видалили або втратили земельні насадження. Вартість відновлення залежить від того, у якій зоні знаходиться земельна ділянка.

Відтак, відновити дерева у центральній зоні коштуватиме найдорожче, у середній вартість буде нижчою, а у периферійній зоні вартість буде найменшою. Усі гроші за відшкодування відновної вартості будуть зараховуватися до міського бюджету та спрямовуватися на відновлення зелених насаджень у місті.

За словами Анатолія Гламазди, нові тарифи за попередніми розрахунками принесуть у міський бюджет близько 700 тисяч гривень у рік. Аби визначати відновну вартість зелених насаджень затвердили схему зон містобудівної цінності.

Відтак пропонується, що центральна зона в північній частині буде обмежена вулицею Ківерцівською; зі сходу – вулицею Карпенка-Карого і об’їзною дорогою через село Рованці до річки Стир; на півдні – річкою Стир від об’їзної дороги через село Рованці до моста на вулиці Ковельській; на заході – вулицею Набережною.

Середня зона в північній частині буде обмежена вулицями Ківерцівською та Гордіюк; зі сходу – проспектом Відродження, вулицею Електроапаратною; на півдні – вулицею Дубнівською від перехрестя з вулицею Карпенка-Карого до залізничного переїзду; на заході – вулицею Карпенка-Карого.

Периферійна зона проходитиме в північній частині від вулиць Ківерцівської та Гордіюк до межі міста. На сході – від проспекту Відродження та вулиці Електроапаратної до межі міста. На південному сході – вулиця Дубнівська (від перехрестя з вулицею Карпенка-Карого до залізничного переїзду) до межі міста; на південному заході – річка Стир та вулиця Набережна до межі міста.

Центральна зона буде найдорожчою для відновлення зрубаних зелених насаджень. До прикладу, в центральній зоні відновна вартість одного дерева каштана віком 40 років в хорошому стані складе 4 тисячі 118 гривень. У той же час вартість того ж каштана у середній зоні становитиме 3 тисячі 556 гривень, а у периферійній – 3 тисяч 182 гривні.

Члени виконкому підтримали проект рішення.

Софія СІЧКУН

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром