Лучани відзначали День туризму в какао-поході

30 Вересня 2019, 19:23
2743

Третій рік поспіль Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» запрошує любителів мандрівок та подорожей відзначити Всесвітній день туризму у екопоході.

27 вересня разом з 19-ма учасниками з Луцька та Рівного  вирушили у 20 кілометровий «Какао-похід по Цуманській пущі», – інформують організатори екопоходу.

Мандрівка пролягала через урочища Папики, Вілька. Учасники заходу насолодились осінніми пейзажами поліських лісів та боліт, мали змогу оглянути унікальні вікові дерева, серед яких велетенська сосна Веймута та дуб з п'ятьма стовбурами. Окрім того, ознайомились з польовою методикою визначення віку дерев та дізнались про важливість мертвої деревини для екосистем. Не менш цікавою для туристів виявилась історична складова подорожі – залишки австро-угорських фортифікацій часів Першої світової війни, розповіді про довоєнні колонії Нова земля та Вілька Котівська. На привалі на рекреаційному пункті працівники нацпарку приготували гаряче та поживне какао, яким пригощали учасників подорожі.

«Такі походи сприяють взаємодії людини з природою і людини з людиною. Теоретичні знання «переходять» у практичне втілення, і навіть роблять нас більш відповідальними. Це надихає на подальші дії щодо збереження природи», каже учасниця походу Ольга Самкевич.

Екологічний туризм – є важливим напрямком розвитку туризму в Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща». Він найбільш привертає тих туристів, яких турбують проблеми екологіїї та збереження довкілля для майбутніх поколінь, покликаний сформувати суспільну свідомість щодо охорони та раціонального використання природних багатств. За визначення МСОП, екологічний туризм або екотуризм – це мандрівка із відповідальністю перед навколишнім середовищем, відносно непорушеними природними територіями, з метою вивчення і отримання задоволення від ознайомлення із природою та культурними пам’ятками, яка сприяє охороні природи, забезпечує «м’який» вплив на навколишнє середовище. Саме тому, за останні декілька років у нашому нацпарку проводились десятки екотуристичних заходів різної тривалості і складності у всі пори року задля привернення увагу до надважливої цінності природо-охоронних територій для майбутнього людства.

Читайте також: Як у Гаразджі відзначали День туризму

1

1

1

1

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром