Порядку стало кардинально більше, – Андрій Разумовський про роботу патрульних

30 Вересня 2019, 13:08
Андрій Разумовський 2193
Андрій Разумовський

Керівник Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський розповів про досвід спілкування із патрульною поліцією та те, що з появою у Луцьку патрульних на вулицях стало більше порядку.

Про це повідомляє пресслужба партульної поліції Волині.

Андрій Разумовський за кермом уже понад 16 років. Пригадує випадки, коли в дорожньо-транспортних пригодах гинули його знайомі, і тоді водії були нетверезими.

«Керування в стані сп'яніння – одна з причин аварій, коли люди гинуть, мені відома ця статистика. Тому алкоголь і кермо – несумісні», –переконує співрозмовник.

Зізнається, що на початку патрульна поліція не викликала захоплення. Кілька років тому, на кільці вулиці Володимирської, він припаркувався на кілька секунд у недозволеному місці – і одразу виписали штраф. Іншим разом, по дорозі на Вишків, також здійснив незначне порушення – тоді обійшлось попередженням. В останні роки помітив певну фільтрацію, ретельніший добір, тепер тут працюють люди на своїх місцях, які вдосконалюються, вміють працювати.

Зараз, стверджує Разумовський, на дорогах більше порядку: п’яні не їздять, рухаються повільніше, не розвертаються через суцільні лінії.

«Порядку стало кардинально більше. Раніше всі їздили задом наперед, бо в Луцьку всі могли «рішати», знали одне одного, тепер такого немає, принаймні, я не чув. Усі в рівних умовах. Це, однозначно, плюс», - розказує Андрій Разумовський.

На його думку, в місті дуже не вистачає парковок, зокрема в центрі, але це компетенція міської влади. Загалом же безпекою дорожнього руху задоволений.

Міркуючи про безпеку людей, Андрій стверджує, що в кожній цивілізованій країні забудовники дбають про безпеку мешканців.

«Я вивчав зарубіжний досвід і хочу впроваджувати це в нас. Це має бути нормою», – переконує забудовник.

Це сприятиме зниженню рівня злочинності в житлових районах. Про це постійно говорить і поліція. Андрій Разумовський розказує, що в Україні придумали проект – інтелектуальний дверний дзвінок, який дозволяє користувачам віддалено контролювати, що відбувається біля їхньої оселі. При натисканні на дверний дзвінок додаток починає VOIP-відеодзвінок на підключений пристрій, щоб власник міг бачити і розмовляти з відвідувачами.

«Думаю, ми дійдем і до того, що будемо відчиняти двері за допомогою натискання клавіші на телефоні», – говорить забудовник і додає, що своє житло теж облаштував відеонаглядом, має охорону. Тож безпека для нього – це питання номер один.

Патрульна поліція асоціюється в Андрія Разумовського з такими фразами: безпека, молодість, а ще патрульні спортивні і підтягнуті. Бізнесмен переконаний, що поліцейським просто необхідно піднімати заробітну плату.

«10 тисяч гривень – це нереально мало, потрібно заробляти стільки коштів, щоб забезпечувати себе і не хвилюватись. Я маю знайомого слідчого, який розкрив багато злочинів, і в нього зарплата – близько 12 тисяч. Це просто низько», – каже він.

Оскільки заробітна плата в патрульних невелика, але вони добре працюють, то соціально відповідальний бізнес має підтримувати цей орган.

«Усі здорові ініціативи повині втілюватись на місцевому рівні, якщо вони стосуються безпеки людей», – впевнений співрозмовник.

Компанія Андрія Разумовського виготовляла свого часу світловідбивні брелки та браслети для луцьких школярів. Крім того, управлінню подарували елементи для вуличних занять спортом – WorkOut.

Читайте також: Луцькі патрульні відмовились від неправомірної вигоди

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром