У Луцьку американка вчить молодь шукати роботу

28 Вересня 2019, 12:24
1518

Впродовж кількох років над впровадженням сучасних підходів до працевлаштуванні молоді працюють у Волинському обласному центрі зайнятості.

Вибір професії – дуже важливий крок у житті, а надто для людей молодих, які лишень визначаються. Адже при цьому потрібно зважувати на усі нюанси та специфіку того чи іншого виду діяльності. Так звані «золоті ключики», які допоможуть відкрити омріяний фах, можна отримати у центрі зайнятості, — йдеться в сюжеті Сфери-ТВ.

З січня по серпень цього року на обліку в обласному центрі зайнятості перебуває понад 19 тисяч 990 безробітних і з них, понад сім тисяч - це молоді люди до 35-ти років.

За допомогою фахівців центру зайнятості та центрів кар’єри, молодь активно почала влаштовуватись на роботу. Найчастіше люди віком до 35-ти років нині влаштовуються на роботу до оптової та роздрібної торгівлі, ще 20%  захотіли працювати на переробних виробництвах, трохи менше на сільських, лісових, рибних господарствах. Цікаво те, що лише 4% молоді працевлаштувались в освітню галузь  та державне управління.  

До слова, впродовж року на Волині перебуває волонтерка Корпусу Миру США в Україні Шоу Еймі Рей. Дівчина розповідає про американські особливості роботи та консультує молодь з різних питань на цю тематику.

Еймі співпрацює з центром зайнятості в частині проведення курсів для школярів та студентів, а саме, розповідає, що потрібно для того, аби працевлаштуватись за кордоном, втриматись на ній та бути задоволеним від усвідомлення правильного вибору.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024