Як у Луцьку відзначали річницю з дня народження Михайла Грушевського

28 Вересня 2019, 11:21
Пам'ятник Михайлу Грушевському 3857
Пам'ятник Михайлу Грушевському

У Луцьку відзначили 153-тю річницю від дня народження голови Української центральної ради та першого президента нашої держави Михайла Грушевського.

Аби віддати належне політикові, історику та громадському діячеві, біля пам’ятника. як владці так і громадськість, пригадали його великі справи та поклали до підніжжя квіти, — йдеться в сюжеті Сфери-ТВ.

Біля пам’ятника Михайлу Грушевському, у його день народження не надто людно. Кілька представників обласної та міської влади, пенсіонери та дітлахи. Незмінно, впродовж багатьох років, вшанувати пам’ять політика, приходить лучанка Марія Ковальчук.

Аби більше знали про Грушевського та цікавились історією, до пам’ятника привели і школярів. Їх тут зо два десятки. Серед усіх вдалось знайти 5-тикласницю Віктоорію, якій справді цікава ця постать.

Його називають «батьком української нації» та водночас звинувачують у надмірній прихильності до Росії. А все тому, що у 1917-му році Михайло Грушевський разом з політичною українською елітою не поспішали ухвалювати рішення про повну незалежність. Ситуацію кардинально змінив жовтневий переворот. Також, як відомо з історії, Грушевський був категорично проти створення української армії.

Зрештою, думки з приводу Михайла Грушевського та його політичної діяльності різні, проте вагомість його постаті для української державності переоцінити важко. Тому і сьогодні, усі присутні вшанували його та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Читайте також: Раритетну машину з луцького заводу у США продають за тисячі доларів

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром