У місті відкрили виставку картин «Невидима варта»

07 Грудня 2016, 15:20
2126 Джерело: lutskrada.gov.ua

У середу, 7 грудня, в арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки картин «Невидима варта», присвяченої пам’яті співробітників СБУ, які загинули під час проведення антитерористичної операції.

Подія приурочена до дня народження загиблого співробітника Управління СБУ у Волинській області капітана Віктора Мандзика – цього дня йому виповнилося б 30 років, – повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Експозиція включає 22 картини (акрил та кольоровий олівець), виконані художницями Лесею та Олександрою Шиденко. Серед них – 15 портретів героїв, які віддали життя за захист цілісності і суверенітету держави.





У відкритті виставки взяла участь художниця, поетеса, офіцер СБУ Леся Шиденко. Вона розповіла, що творила ці портрети не для музею, а для родин загиблих героїв – це її дарунок їх сім'ям. Художниця спілкувалася з кожною родиною, щоб створити образи, у яких вдалося б максимально відтворити характери чоловіків, які за життя були хорошими людьми і патріотами.


Виставка картин «Невидима варта» стартувала 14 жовтня 2016 року у Києві за участю Голови СБУ Василя Грицака та родичів загиблих співробітників Служби. У Луцьку її відкрили за участі секретаря міської ради Юлії Вусенко, тимчасово в. о. обов'язки начальника СБУ у Волинській області, полковника Тараса Цюцюри, членів сім'ї Віктора Мандзика.

Юлія Вусенко подякувала художниці, яка створила портрети чоловіків, що віддали найдорожче — життя за наш мир і спокій.

«Для мене велика честь бути серед вас і хлопців, які вже з портретів будуть дивитися на нас», – сказала вона та висловила слова вдячності родинам загиблих під час проведення антитерористичної операції.

Секретар міськради вручила матері і дружині Віктора Мандзика та Лесі Шиденко символічні янголи і побажала, щоб вони стали оберегом від усіх незгод.


Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром