Чим дивуватиме молодіжна сцена фестивалю «Фронтера»

27 Вересня 2019, 16:32
1846

В рамках ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який відбудеться 4-6 жовтня в Луцьку, до обласного центру Волині приїдуть чимало письменниць, які пишуть для підлітків і про підлітків.

Про це інформує Мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Цьогоріч організатори фестивалю «Фронтера» запрошують на події 3 сцен – основної, молодіжної та дитячої. Тому, не зважаючи на вік, усім буде цікаво відвідати презентації та познайомитися з авторами книг.

До Луцька приїде молодіжна письменниця, авторка підліткових романів та книжок для дітей Ольга Купріян. Вона презентуватиме бестселер «Щоденник Лоли», книжку-приквел до популярного телесеріалу «Школа», та розповість про історії для наймолодших.

Олю Купріян знають навіть ті підлітки, які неохоче читають книжки. Адже вона написала передісторію знайомого усім українським тінейджерам серіалу «Школа». «Щоденник Лоли» розповідає про життя його головної героїні Лоліти Гавриленко до подій серіалу, а також розкриває глибше деякі події, які глядачі побачили на екрані.

«Особливість цієї книжки в тому, що кожен підліток знайде щось для себе. Впевнена, що декому це навіть допоможе розібратися в собі», – так відгукнулася про книжку виконавиця ролі Лоли акторка Ліза Василенко.

Крім того, Ольга Купріян – авторка підліткової повісті «Солоні поцілунки» та чотирьох книжок для дітей «Беркиць проводжає дідуся», «Суперклей для вази», «Боброго ранку!» і «Мамонт».

Також під час фестивалю у фантазійний світ пригод можна буде потрапити разом з Наталією Матолінець. У Луцьку вона презентуватиме свою новинку, яка щойно вийшла друком, – «Академію Аматерасу».  У романі авторка переплела історії з різних міфології та створила власний, самобутній світ, де молоді боги навчаються своєму ремеслу. Авторка вже добре відома серед підлітків, адже має у доробку ще три книги – «Гессі» та дві частини про «темних і світлих Вартових» – «Варта у Грі» та «Артефакти Праги».

На молодіжній сцені виступить іще одна улюблениця юних читачів – Анастасія Нікуліна. До Луцька вона їде не просто з розмовою, а цікавою програмою, «шоу-презентацією». Допомагатимуть авторці хлопці зі  спортивного клубу козацького бойового мистецтва «Герць». До речі, презентуватиме Анастасія Нікуліна роман «Зграя» про друзів, які займаються паркуром, та «Завірюха» – фентезі.

Поспілкуватися з авторами, які пишуть про підтілків та для них, можна буде 5 та 6 жовтня.

Повна програма фестивалю: bit.ly/2kSw910.

Квитки на заходи основної сцени можна придбати: bit.ly/2MpscMB, Кав’ярня Kava Avenue (вул. Винниченка, 25), Книгарня Волинської обласної друкарні (вул. Коперника, 27), Книгарня «Освіта» (проспект Волі,8).

Вхід на події молодіжної та дитячої сцени – вільний.

Читайте такожЯкими будуть дитяча й молодіжна сцени «Фронтери»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром