У Луцьку міркували, як зробити будинки енергоефективнішими

27 Вересня 2019, 13:39
1862

У Луцьку відбувся семінар «Енергозбереження в громадських та житлових будинках», під час якого обговорили здобутки у сфері енергозбереження та можливості для голів ОСББ і керівників бюджетних установ. На захід завітали активні голови ОСББ, а також велика кількість керівників шкіл, медичних установ та дошкільних закладів.

Про це на своїй сторінці написав перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Він нагадав, що Луцьк продовжує утримувати лідируючі позиції серед міст України у сфері енергозбереження, при цьому залучаючи європейські інвестиції та грантові кошти на проекти термомодернізації та енергоощадності.

«Приємно, що багатьом із присутніх вже вдалося відчути ті переваги, які забезпечило впровадження енергозберігаючих технологій у школах та садочках, а також у багатоквартирних будинках, де створено ОСББ. Всі ми повинні усвідомлювати, що енергозберігаючі технології – це необхідність, а не забаганка. При здорожчанні енергоресурсів їх економія та правильний розподіл вкрай необхідні. Сьогодні бачимо, як змінюються комунальні заклади та житлові будинки, в яких утеплено фасади, замінено вікна і двері, запроваджено ряд сучасних технологій, що дозволяють економити на енергоресурсах. Луцьк активно співпрацює з різноманітними фінансовими донорами щодо залучення інвестицій на проекти по енергозбереженню. Успішно реалізовано два проекти з НЕФКО (північна екологічна фінансова корпорація). Нині йде активна робота над впровадженням у життя третього спільного проекту з цією організацією, у рамках якого термомодернізують 30 бюджетних установ», – йдеться у дописі.

Окрім того, у місті ефективно працюють дві програми підтримки ОСББ, одна з яких стосується енергоощадних заходів.

«На сьогодні програма дуже популярна, маємо велику кількість заявок. Вже багато фасадів житлових будинків утеплено, замінено двері і вікна, полагоджено дахи. Процес триває і він незворотний. Люди розуміють, що саме так вони можуть економити свої кошти. Зараз ми залучаємо кошти на програму НЕФКО 3 по утепленню фасадів, заміні вікон і дверей. Усі впроваджені заходи дозволяють економити мільйони гривень на енергоносіях», – написав Григорій Недопад.

Читайте також: У Луцьку відремонтують «під ключ» низку дворів

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром