«На межі»: лучанам розкажуть, як живеться, коли по-сусідству – війна

07 Грудня 2016, 12:12
1851

10 грудня – у міжнародний День прав людини – у Луцьку відбудеться особливий захід – мистецька зустріч під назвою «По живому» та художня виставка-інсталяція  «На межі».

Цей подвійний проект, який успішно мандрує Україною, має на меті привернути увагу людей до війни й до болю кожної окремої людини, яка опинилася в епіцентрі подій, або якої ця біда торкнулася через долю близької людини.

Як зауважує одна з авторок проекту й упорядниця однойменної книги «По живому» поетеса Оксана Стоміна, «твори про війну майже трьох десятків авторів – поетів, журналістів, блогерів і художників зі Сходу України та Криму, – які опинилися в епіцентрі або безпосередній близькості до означених подій, освячені їх болем і любов’ю до свого краю».

Лучани та гості міста мають унікальну нагоду відчути те, що відчувають ці люди, й безпосередньо поспілкуватися з Оксаною Стоміною, Олексієм Чупою, Ією Ківою, Тетяною Ковалевич та Ганною Хріпунковою.

Окрім цього, на мистецькому вечорі буде представлено інсталяцію з колекції картин маріупольських художниць, яку презентуватиме одна з них – Олена Украінцева.  Луцьк стане дванадцятим за рахунком містом України, яке відвідає виставка.

Мистецький вечір відбудеться 10 грудня о 17:00 у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Захід відбудеться в межах ХІІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA 


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром