Голова Боратинської ОТГ ділився досвідом, як досягти успіху

26 Вересня 2019, 17:25
2496

Фахівці Донецької та Луганської служб зайнятості, які обмінюються досвідом із волинськими колегами в рамках проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення та розбудова миру» відвідали Боратинську об’єднану територіальну громаду, до складу якої належать дванадцять населених пунктів у Луцькому районі. 

Минулоріч ОТГ стала першою в Україні за показниками фінансової діяльності у своїй кваліфікаційній групі, інформує відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

Гостей зустрів голова Сергій Яручик та розповів про те, з чого починали, що вже досягли і над чим працюватимуть у перспективі. Так, за майже два роки успішного становлення об’єднаної територіальної громади, значно збільшили частку наповнення місцевого бюджету, а відтак – реалізували не один проєкт, спрямований на підвищення якості життя громадян.

«Ми дивилися як живуть громади України, розрахували власні можливості, внесли зміни до перспективного плану  Волинської області і створили нашу об’єднану громаду. Як і тоді, зараз вкладаємо чимало коштів у її розвиток», –
розповів Яручик.

Окремо зазначив: намагаються приділити увагу усім сферам – освіті, медицині, спорту та економіці загалом. До слова, у рамках децентралізації, жоден ФАП і  навчальний заклад у громаді не закрили, навпаки: оптимізували, добудували й
виконали внутрішні роботи.

«У своїй громаді ми створили таку структуру, яка фактично відрізняється від тієї, що є у Волинській області. У нас своє бачення», – пояснив Сергій Яручик.

Ще один важливий крок –  передача фінансів, де  керівники навчальних закладів керують коштами самі і поки успішно із цим справляються.

«Директор став справді господарем. Ми віддали не лише повноваження, а й фінанси. На скільки вони ефективні менеджери, показує їхня робота», – підкреслив голова ОТГ.

Упродовж січня-серпня 2019 року, за сприяння служби зайнятості, працевлаштували 29 жителів ОТГ, один з яких відкрив власну справу. Позатим, у рамках проєкту Волинського ОЦЗ «Успішна громада», який успішно реалізовують на теренах області з початку 2019 року, напрацювали систему оперативного реагування на потреби жителів громади, аби сприяти
працевлаштуванню, реалізації та розвитку підприємницьких ініціатив.

Читайте також: У Луцьку на форумі збереться молодь з усієї країни



 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром