Чи безпечно пити воду з-під крану у Луцьку

06 Грудня 2016, 14:42
5953 Джерело: slovoidilo.ua

Кожен із нас щодня користується водою, яка тече з-під крану.

Чи безпечно пити сиру воду з водогонів Луцька і чи відповідає вона державним стандартам якості, з’ясовували у фахівців КП «Луцькводоканал» журналісти видання 0332.ua. Сайт міста Луцька.


Підприємство забезпечує питною водою не лише обласний центр Волині, але й 14 приміських сіл. За словами головного інженера КП «Луцькводоканал» Сергія Строка, воду у місто постачають з артезіанських свердловин.

«Підземні води характеризуються підвищеним вмістом заліза. Тому для того, аби вода відповідала нормам, ми її спочатку знезалізнюємо. Для знезараження води на Гнідавському, Омелянівському та Дубнівському водозаборах встановили гіпохлоридні установки, і тепер замість хлору використовуємо гіпохлорид натрію», – розповідає Сергій Строк.




Як стверджує начальник хіміко-бактеріологічної лабораторії підприємства Тетяна Ведмідь, луцька питна вода відповідає усім державним нормам якості.

«Щоденно ми робимо скорочений хімічний аналіз води і раз на місяць – повний, – розповідає начальник лабораторії. Окрім цього, раз в день робимо бактеріологічний аналіз  і раз на годину перевіряємо воду на хлор. Усього визначаємо якість води за 22 показниками. Усі вони відповідають нашим державним санітарним нормам і правилам. Раніше була проблема з вмістом заліза, нині, після встановлення станції знезалізнення води, вона відпала. Тому нашу воду з-під крана можна пити без проблем для здоров’я». 

Щодо осаду, який після кип’ятіння залишається в чайнику чи каструлі, Тетяна Ведмідь називає його нормальним явищем. Переконує, що це  нешкідливі для організму солі кальцію та магнію, які мають бути у живій воді.


На думку головного інженера підприємства Сергія Строка, фільтри, які нині широко рекламують, якість води особливо не покращать. Він каже, що доочищена і відфільтрована вода – насправді мертва вода. Вона ніякої користі організму не приносить. До того ж після неї знову хочеться пити. Тому найкраще втамує спрагу у Луцьку все-таки вода з-під крана. Вона безпечна для пиття і приємна на смак. 

Текст Вікторії ГРИЩУК

Фото Любомира БЕЗРУЧКА та з архіву КП «Луцькводоканал»

Коментарі
06 Грудня 2016, 16:52
дякуємо за воду.
06 Грудня 2016, 18:02
Стіни резервуарів з водою всі в грибку і цвілі і таку воду ми п'ємо...
06 Грудня 2016, 18:39
П'ю воду. Дуже смачна.на смак,при спускані ,нагадує смак води з криниці
06 Грудня 2016, 19:19
А чому при кипятінні такий осад на стінках чайника?
06 Грудня 2016, 20:44
а що після такоі води камінчики в нирках не утворятсЯ ?
06 Грудня 2016, 22:50
вода смачна пю з крана дякую
06 Грудня 2016, 23:16
Мушу доочищувати. Тоді і накипі нема і нирки не болять. Кому така вода нормальна - ви ще нормальної не пили. Результат у крані ми бачимо після ржавих трубопроводів які до нас йдуть, тим паче, навіть у даний момент у мене чомусь води холодної нема.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром