Карбишева: працівників котельні візьме на роботу «Луцьктепло»

06 Грудня 2016, 12:56
2452 Джерело: konkurent.in.ua

Працівників, які зараз працюють на Карбишева, ДКП «Луцьктепло» пропонує працевлаштувати за тимчасовим договором до закінчення терміну дії догору оренди котельні між ДКП «Луцьктепло» і ТОВ «Західна теплоенергетична група».

Питання про перевід працівників, які працюють на котельню на Карбишева зараз є актуальним. Про це сказав керівник котельні на Карбишева, яка належить ТОВ «Захід ТЕГ», Богдан Денисюк 6 грудня під час засідання комісії ЖКГ, – повідомляє «Конкурент».

Богдан Денисюк сказав, що питання про працевлаштування працівників котельні на Карбишева на ДКП «Луцьктепло» підняли після оренди цієї котельні і передачі контролю над нею «Луцьктеплу». Він сказав, що і раніше обговорювалось питання про перевід працівників.

«Луцьктепло» пропонує працевлаштовувати працівників котельні за строковим договором, і якраз цей договір не передбачає того, що працівник не може звільнитиcь достроково і без поважних причин. Навіть коли він пише ці поважні причини, через які захоче звільнитись, то все ж таки без наказу керівника про звільнення нічого не буде», – сказав Богдан Денисюк.

Він додав, що буде справедливо, якщо при укладенні строкового договору пропишуть право працівника котельні звільнитись у будь-який момент.

Втім директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна сказала, що раніше, на етапі перемовин навіть зміна власника котельні не позбавляла їх права оренди. У жовтні за три дні до сесії Луцькради вони отримали від «Захід-ТЕГ» рішення загальних зборів, де було вказано про можливість розірвання договору оренди, коли котельню продадуть новому власнику.

«Наші трудові зобов'язання мають залежати від терміну договору оренди. Виникло питання з обмеженням тривалості дії договору оренди. Чому виникла засторога з неможливістю звільнення – не розумію», – сказала Валентина Малютіна.

Вона додала, що вважає невід'ємним право працівника на звільнення. Хоча й зауважила, що працівників більш фахових, аніж тих, які зараз працюють на котельні на Карбишева їм не знайти. Адже вони чи не єдині, хто вміє працювати з тим специфічним обладнанням, тому зацікавлення «Луцьктепла» саме в цих працівниках очевидне.

Депутат Костянтин Петрочук зауважив, що цій ситуації можна зрозуміти як і людей так і директора «Луцьктепла», яка хоче під час дії договору оренди забезпечити себе кваліфікованими працівниками на тій котельні.

Комісія вирішила рекомендувати «Луцьктеплу» розглянути пропозицію «Захід-ТЕГ» та прийняти рішення стосовно оформлення трудових відносин з працівниками відповідно до чинного законодавства України.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром