Луцький «Опоблок» не пускав журналістів і активістів на своє засідання

27 Вересня 2015, 17:25
1563

Засідання «Опозиційного блоку», на якому партія висувала кандидатів у депутати до місцевих рад, супроводжувалося скандалами.

Зустріч членів партії відбулася 26 вересня за закрити дверима.  

Декілька десятків активістів прийшли на презентацію кандидатів від «Опозиційного блоку». Серед них представники «Автомайдану України» та «Самооборони Волині». Проте, потрапити туди їм не вдалося, адже вхід перегородила охорона, – повідомляє Громадське.Волинь.

На запитання журналістів, до якої охоронної організації належать чоловіки, останні відмовчувались.

Активісти зазначають, що подібні дії є незаконними, адже конференція – це відкритий захід.

«Захід, який був анонсований офіційно, але був проведений з порушенням чинного законодавства. Туди були недопущені засоби інформації належним чином. Їх запустили не в 11, а в 11:50, а це означає, що вони вже вирішили всі свої питання і громадське суспільство не побачить хто був конкретно висунутий і хто за кого голосував. Тобто захід можна вважати закритим. Він був проведений на території, яка належить пану Башкаленку і в перспективі ми будемо апелювати до виборчої комісії обласної, щоб визнати недійсним цей захід у зв’язку з порушеннями», – зазначив активіст Олексій Чайка.

Активіст Богдан Климчук також прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Facebook:

«5-та колона Росії чудово себе почуває в Луцьку. Не так давно члени Партії Регіонів готові були мало не з'їсти свої партквитки, а зараз вже гордо називають себе Опоблоком, Нашим Краєм, тощо.. Сьогодні хотіли "привітатися" з відомими нашими опозиціонерами на їх партійній конференції. Активістів Самооборони Волині, Автомайдану, Нацальянсу та інших громадських середовищ банально не впустили, зокрема не хотіли й пускати окремих журналістів, перед якими щоправда після виклику міліції милостиво відкрили металеві двері. Прийшлось писати заяву у міліцію. Цікаво чи буде дана партійна конференція легітимною, якщо виборців не допустили на неї», - написав Богдан Климчук.

В свою чергу на офіційному пабліку руху ЧЕСНО зявилася інформація про те, що голова організації Олександр Башкаленко публічно пообіцяв, що усі кандидати партії до Луцької міської та Волинської обласної рад підпишуть Декларації відповідальності.

«Активісти руху ЧЕСНО на Волині особисто вручили йому бланки Декларацій. Чекаємо підписані примірники!», - йдеться у повідомлені.

Наразі інформації про те, хто балотуватиметься до Луцької міської та Волинської обласної рад, немає.

 

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024