Мистецький простір і кінозал: у Луцьку оновили центральну бібліотеку для дітей

24 Вересня 2019, 16:12
3147

У Луцьку більше року тривав ремонт оновленої центральної бібліотеки для дітей.

Тут провели капітальний ремонт приміщення, замінили вентиляцію, утеплили фасад, придбали нові меблі та обладнання, – інформують на сайті міськради.

Нині це комфортна зона для проведення дозвілля різними категоріями населення під назвою «Бібліотека-студія «ДіМ». Тут обладнані читальні зали, ігрові зали, мистецький простір, приміщення для проведення семінарів та тренінгів, кінозал. Лучани зможуть приходити родинами та проводити своє дозвілля цікаво і корисно.

1

1

1

На вході відвідувачів очікує інформаційний кіоск, де на сенсорному екрані можна знайти актуальну інформацію про нові надходження літератури, цікаві події та заходи, які заплановані, тощо.

1

1

1

Нині тут є сучасний читальний зал, місця для проведення тренінгів, гуртків, семінарів, сенсорна кімната для занять діток із вадами розвитку та багато іншого.

1

1

1


1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відбулося відкриття оновленої центральної бібліотеки для дітей та презентація проекту «Бібліотека-студія «ДіМ». Участь у заході взяв радник міського голови Ігор Поліщук.

1

1

1

Завідувачка центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова зауважила, що і діти, і їхні батьки радіють оновленій бібліотеці. За її словами, у сучасному світі цифрових технологій класичні бібліотеки не можуть витримати конкуренцію з різноманітними гаджетами. Вона наголосила, що настав час змін і тут вирішили створити простір, де можна не лише прийти взяти книгу чи почитати її на місці. Ніна Бочарова зауважила, що нині бібліотека стала справжнім домом, адже тут проводяться різноманітні заходи та події.

«Ми зробили комфортні зали для дорослих і дітей. Тут можна не лише погортати книгу, але й взяти участь у різноманітних гуртках, тренінгах. До нас уже звертаються школи та садочки, аби проводити цікаві заняття для діток. І ми хочемо зробити все, аби бути цікавими дошкільнятам та учням. До нас звертаються і люди старшого віку, аби організувати якісь заняття, де б вони могли дізнатися більше про сучасні цифрові пристрої. Вони мають смартфони, подаровані дітьми, а вміють лише телефонувати з них. Хочуть навчитися максимально використовувати потенціал своїх пристроїв», – додала вона.

Ніна Бочарова наголосила, що їхня бібліотека стала однією із перших сучасних бібліотек в Україні. За її словами, бібліотеки існуватимуть завжди, адже книги ніколи не перестануть бути актуальними.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром